Degvielas cenas turpina augt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Degvielas tirgotājs «Statoil» otro dienu pēc kārtas paaugstinājis degvielas un benzīna cenas par vienu santīmu, biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja uzņēmumā.

«Statoil» degvielas uzpildes stacijās šorīt 95.markas degviela attiecīgi maksāja 96,9 santīmus litrā (iepriekš - 95,9 santīmus), 98.markas degviela - 99,9 santīmus litrā (iepriekš - 98,9 santīmus), savukārt dīzeļdegvielas cena sasniegusi 93,9 santīmus litrā (iepriekš - 92,9 santīmus).

«Statoil» gan norāda, ka dienas laikā cena var mainīties.

«Neste» un «Lukoil» pagaidām cenas nav paaugstinājuši.

«Statoil Fuel&Retail Latvia» komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis vakar minēja vairākus iemeslus, kāpēc pieaug degvielas produktu cena. Pirmkārt, ASV, Ķīna un atsevišķas Eiropas valstis ir paziņojušas par ekonomikas stimulēšanas pasākumiem, kas savukārt paaugstina degvielas produktu pieprasījumu. Tāpat cenu ietekmējot ASV dolāra kursa kāpums un joprojām pastāvošais saspīlējums Persijas līča reģionā.

«Platts» informācija liecina, ka benzīna cena biržās 12.jūlijā vēl bija 960 ASV dolāri (536 lati) par tonnu, bet dīzeļdegvielas - 900 ASV dolāri (503 lati) par tonnu, savukārt 14.jūlijā benzīns maksāja jau ap 1000 ASV dolāru (559 latiem), bet dīzeļdegviela - ap 940 ASV dolāriem (525 latiem).

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas trīs lielākie degvielas tirgotāji trīs reizes paaugstināja dīzeļdegvielas cenu.

4.aprīlī 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. «Statoil» degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena sasniedza 1,059 latus, bet 98.markas degvielas - 1,089 latus par litru.

Jau iepriekš dīzeļdegvielas tirgotāji atzinuši, ka cenas tiek paaugstinātas, jo attiecīgi pieaug cenas degvielas biržās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu