Urtāns: Darīsim visu, lai vienīgais īstais starts izvēršas par labāko

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas lodes grūdējs Māris Urtāns, gatavojoties startam Londonas olimpiskajās spēlēs, par prioritāti izvirzījis atsevišķu tehnisku nianšu uzlabošanu, bet konkrētu mērķi sev nav izvirzījis, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportists.

Nesenākais nopietnais starts Urtānam bija jūnija beigās Eiropas čempionātā, kur viņš nespēja kvalificēties finālsacensībām, ieņemot 15. vietu.

Nupat Urtāns atgriezies no treniņnometnes Valmierā, un treneris izlēmis, ka jau šonedēļ nepieciešams doties uz Londonu. Ceļu uz olimpisko spēļu mājvietu lodes grūdējs sāks piektdien.

«Treniņnometnē gāja labi - bāze, apstākļi, viss augstā līmenī, vienīgi laika apstākļi varētu būt labāki. Par sportisko formu spriedīsim sacensībās, bet pēc treniņiem nevar pateikt, vai tā ir laba vai nav,» izteicās Urtāns. «Šosezon bijis maz startu, tāpēc pastāv iespēja, ka tas varētu kļūt par mīnusu, bet darīsim visu, lai vienīgais īstais starts izvēršas par labāko.»

«Līdz Londonai jāuzlabo tehniskās nianses - izkrita ziemas periods, tāpēc jāmācās viss no jauna. Pašlaik nekas nesāp,» uzsver Urtāns, kuram ziemā bija vairāki savainojumi, vislielākās problēmas radot ceļgalam.

«Jāskatās viss kopā, konkrētu mērķi neesmu izvirzījis - jo būs augstāks rezultāts, jo augstāka vieta. Cerēsim uz to labāko,» nosvērtību pirms starta Olimpiādē pauda lodes grūdējs, kurš pārējiem Latvijas olimpiešiem novēlējis veiksmi un paudis vajadzību pēc vismaz kādas medaļas.

Urtānam no ierašanās brīža Londonā līdz gaidāmajam startam būs ilgs laiks, tāpēc ar treneri izlemts, ka viņš piedalīsies atklāšanas parādē.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27. jūlija līdz 12 .augustam. Atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu