Olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs trīs tiesneši trīs sporta veidos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidāmajās Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija būs pārstāvēta arī tiesnešu vidū, kur sacensības uzraudzīs trīs tiesneši trīs sporta veidos, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Jau iepriekš bija zināms, ka tiesāt olimpisko spēļu basketbola turnīru uzaicināts Oļegs Latiševs, kurš kļūs par otro latviešu tiesnesi olimpiskajās spēlēs, bet pirmo, kurš devies laukumā.

32 gadus vecais Latiševs FIBA kategorijas tiesnesis ir kopš 2003. gada. Viņš iepriekš strādājis 2005. gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrā, 2007., 2009. un 2011. gada Eiropas vīriešu čempionātu finālturnīros, 2010. gada pasaules vīriešu čempionātā, kā arī ULEB Eirolīgas un Eiropas kausa izcīņas finālturnīros.

2008. gada Pekinas Olimpiādē debitēja Latvijas sieviešu basketbola izlase, bet Londonā neviena Latvijas basketbola valstsvienība nebūs pārstāvēta.

Tāpat uz Londonu pārraudzīt vingrošanas sacensības uzaicināts Artūrs Mickevičs, kurš iepriekš bijis treneris vienam no vadošajiem Latvijas šī sporta veida pārstāvjiem Dmitrijam Trefilovam, kurš būs vienīgais Latvijas pārstāvis olimpisko spēļu vingrošanas sacensībās.

Vēl no Latvijas tiesneša statusā uz Londonu uzaicināta Gaļina Marjina, kura pārraudzīs mākslas vingrošanas sacensības, kurās gan Latvija Londonā nebūs pārstāvēta.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu