Rīgas sētnieki mācīsies šķirot atkritumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar svinīgu Rīgas labāko sētnieku apbalvošanu, šodien sākās pirmais lielākā sadzīves un šķiroto atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma Latvijā «L&T» rīkotais apmācību seminārs SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» sētniekiem par atkritumu šķirošanas principiem. Apmācību ietvaros notiks 3 semināri Rīgas lielākajās izpilddirekcijās, kur «L&T» speciālisti stāstīs sētniekiem par atkritumu šķirošanas specifiku, kā arī sadarbību ar iedzīvotājiem un viņu izglītošanu šajā jautājumā.

Semināra ietvaros «L&T» Klientu attiecību dienesta vadītāja Gunta Jansone stāstīja par videi draudzīgas un efektīvas atkritumu apsaimniekošanas pamatprincipiem, lai veicinātu atkritumu šķirošanas un to otrreizējas pārstrādes tradīcijas nostiprināšanos Latvijā.

Reinis Ceplis, «L&T Latvija» direktors: «Mēs kā atkritumu apsaimniekotājs dienu no dienas savā darbā sastrādājamies ar sētniekiem. Mēs esam tie, kuri nogādā atkritumus uz to šķirošanas vai pārstrādes vietām, savukārt sētnieks ir tas, kurš atbildīgi veica savus pienākumus, nogādājot visus atkritumus vienviet, kur mēs tos savācam. Taču arvien būtiskāka Latvijā kļūst arī atkritumu šķirošana. Mēs varam apgādāt daudzdzīvokļu namus ar īpašiem konteineriem, kur cilvēki varētu šķirot atkritumus, taču pieredze rāda, ka cilvēki joprojām nav zinoši par atkritumu šķirošanas pamatprincipiem. Organizējam seminārus sētniekiem, lai viņus apmācītu atkritumu šķirošā, un ar viņu palīdzību šo informāciju nodotu iedzīvotājiem.»

«Atkritumu šķirošana ir vienkārši realizējama un ekonomiski izdevīga, jo šķiroto atkritumu konteineru uzstādīšana un izvešana ir bez maksas. Ja sētnieki apzinās, ka viņu apsaimniekotā nama iedzīvotāji ir gatavi šķirot atkritumus, tad viņiem ir tikai jāpaziņo L&T, ka ir nepieciešami attiecīgie konteineri šķirotiem atkritumiem. Mēs tos atvedīsim un uzstāstīsim bez maksas, tāpat arī par šo atkritumu izvešanu papildus maksa netiek ņemta,» skaidro G. Jansone.

Seminārā tika skaidrots, kādiem atkritumiem ir paredzēti attiecīgie šķirošanas konteineri, un kādi noteikumi jāievēro, lai šķirotos atkritumus uzreiz varētu nodot pārstrādei. «Piemēram, nedrīkst konteinerā, kas paredzēts stikla tarai, mest spoguļus, auto vai logu stiklu, jo tos pārstrādā savādāk. Ja šādi atkritumi tiek samesti konteinerā, kas paredzēts stikla tarai, viss tā saturs ir jāšķiro vēlreiz,» stāsta G. Jansone.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu