Vēlme samazināt ikdienas izdevumus «silda» autogāzes tirgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl gada sākumā izteiktās prognozes realizējušās ar uzviju – šobrīd ik mēnesi ar autogāzes iekārtām Latvijā tiek aprīkotas vidēji 1400 automašīnas. Salīdzinot ar janvārī un februārī aprīkotajām automašīnām, nākamajos četros mēnešos ar gāzes iekārtām aprīkoto auto skaits ir divkāršojies. Ja salīdzinām ar situāciju pirms gada, pieprasījums ir pieaudzis pieckārši.

SIA «Autonams» valdes loceklis Edvīns Panders norāda, ka lielais lūzuma punkts bija šā gada februāris un marts, kad benzīna cena pārkāpa 1 LVL robežu, tas lika ļoti daudziem cilvēkiem sākt pārvērtēt savus ikmēneša tēriņus un sākt interesēties par autogāzi. «Te pat nav runa par to, vai cilvēks to var vai nevar atļauties,» apgalvo Panders, «šeit mēs saskaramies ar pilnīgi normālu cilvēcisku īpašību – kāpēc man pārmaksāt, ja ir iespēja ietaupīt līdz 50% ikmēneša izdevumu?»

«Autonama» valdes loceklis uzsver, ka liela nozīme tirgus izaugsmē ir faktoram, ka cilvēki kļūst izglītotāki un zinošāki attiecībā uz autogāzi un jaunākās paaudzes autogāzes sistēmām. «Vēl nesen mūsu prātos valdīja mīti un stereotipi par autogāzes ietekmi uz automašīnas tehnisko stāvokli un drošību vispār, bet mūsdienās ar jaunākās paaudzes autogāzes iekārtām ir sasniegts tas līmenis, kad satraukumam nav pamata. Vienīgās bažas saistāmas ar jautājumu, ko tad darīt ar ieekonomēto naudu,» jokojot norāda Panders.

Jaunākās paaudzes gāzes iekārtām savu uzticību izsaka arvien vairāk jauno automobiļu tirgotāji. Šī tendence vērojama gan pasaulē, gan Latvijā – gāzes iekārtu kā «pievienoto vērtību» piedāvā gan auto tirgotāji, gan arī ražotāji. «Autonams», kurš ar gāzes iekārtām aprīko vairāku Latvijas auto dīleru jaunās automašīnas, secina, ka pieprasījums pēc jaunām automašīnām ar autogāzi ir vērā ņemams un pasūtījumu skaits arvien aug.

Arī uzņēmumi arvien vairāk tiecas uzlabot savu ikmēneša «bilanci», izvēloties aprīkot savus autoparkus ar autogāzes iekārtām. Pēc CSDD datiem šobrīd juridiskām personām reģistrētas 2064 automašīnas (to skaitā 1140 vieglās a/m, 915 kravas a/m un 9 autobusi), kas kopskaitā veido 6% tirgus, pārējie 94% attiecas uz fizisko personu automašīnām. Tomēr tendence vērtējama ar pieaugumu, ko norāda arī Autonama pārstāvis Panders: «Autogāzes tirgū biznesa klients kļūst arvien aktuālāks un redzamāks, turklāt pieprasījums neattiecas tikai uz esošo autoparku (lietotām automašīnām), bet arī uz jaunajiem spēkratiem. Secinām, ka arī uzņēmējs, izvēloties iegādāties jaunu automašīnu, apsver tās ekonomiskos aspektus ilgtermiņā. Autonama pieredze tam ir lielisks piemērs: tieši šobrīd ar gāzes iekārtām tiek aprīkotas gan Rīgas taksometru parka, gan «Baltic Taxi» jaunākais autoparka papildinājums – vairāk nekā 50 jaunas automašīnas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu