VID atvainojas Jurim Milleram un sāk pārbaudi par «alkohola konfliktu» uz robežas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saņemot producenta Jura Millera sūdzību par viņa, mūziķu un muitnieku konfliktu Silenes robežkontroles punktā saistībā ar alkohola deklarēšanu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) viņam atvainojies un šodien sācis pārbaudi par muitas darbinieka rīcību.

Jau ziņojām, ka Juris Millera atklāja notikumus, kad Silenes muitas punkta muitnieks licis Baltkrievijas starptautiskā mūzikas festivāla «Slavjanskij Bazar» laureātei dziedātājai Samantai Tīnai un lietuviešu izpildītājam «Saša Son» deklarēt festivālā uzdāvināto alkoholu, lai gan tā apjoms nepārsniedza limitu, ko atļauts nedeklarējot ievest Eiropas Savienībā (ES). Starp muitniekiem un festivāla dalībniekiem izcēlās ass konflikts, kurā Millers steigšus iesaistīja VID muitas dienesta vadību.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka Millers 17.jūlijā ar pretenzijām pret muitas kontroles pasākumu veikšanu vērsās VID Muitas pārvaldē, kā arī pauda sašutumu par muitas amatpersonas attieksmi pret robežas šķērsotājiem.
Muitas vadība Milleram tikšanās laikā atvainojusies un lūgusi sniegt sīkāku informāciju par Silenē fiksētajām neatbilstībām. Šodien Muitas pārvaldē saņemts Millera iesniegums un VID sācis pārbaudi, kuras gaitā tiks noskaidroti lietas apstākļi un izvērtēta iesaistīto muitas ierēdņu rīcības atbilstība normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, kādā veicama muitas kontrole.
VID papildināja, ka šodien sāktā pārbaude tiks pabeigta mēneša laikā.

Tāpat Ieņēmumu dienests atgādina, ka gadījumā, ja robežšķērsošanas brīdī cilvēkam ir kādas pretenzijas pret muitas darba kvalitāti, tad tai nekavējoties jāvēršas pie konkrētās muitas maiņas vadītāja, lai iespējami operatīvi atrisinātu radušos situāciju. Robežas šķērsotājs arī var informēt VID Muitas pārvaldes Pārbaužu nodaļu par konstatētajām neatbilstībām. Informācija par to, kur muitas klients var sūdzēties, ir pieejama arī katrā muitas kontroles punktā. Tāpat informācija ir pieejama VID interneta mājaslapā.

Millers aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka katram «Slavjanskij Bazar» konkursa dalībniekam esot uzdāvināts litrs alkohola - tas ir daudzums, ko ES ir atļauts ievest.

«Muitnieks sākumā pajautāja, cik daudz alkohola mums ir, un tad teica, lai velkam visu ārā, kaut arī mašīna bija piekrauta ar ziediem un dāvanām. Muitas darbinieks lika alkoholu nolikt uz galda un to deklarēt. Pēc brīža viņš aptvēra, ka tas tomēr nebūs vajadzīgs, taču neatvainojās,» stāstīja Millers.

Producents apgalvoja, ka vēl nepatīkamākā situācijā nonākusi operdziedātāja Ilona Bagele, kurai tas pats muitas darbinieks atņēmis zāles, kurām Bagele devusies pakaļ nākamajā dienā. 

«Man ir kauns par ierēdņiem, kas ir nožēlojami savā iedomātajā varenībā. Rodas iespaids, ka ikviens iebraucējs tiek uzskatīts par potenciālu noziedznieku,» sacīja Millers.

Millers pastāstīja, ka viņš ir sazinājies ar Muitas pārvaldes priekšnieka vietnieku, kurš esot atzinis, ka muitas darbinieka rīcība ir bijusi nepareiza, un par starpgadījumu mutiski atvainojies.

Jau ziņots, ka Samanta Tīna starptautiskajā konkursā «Slāvu bazārs» ieguva 9000 ASV dolāru naudas balvu un uzvarētājas statueti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu