KNAB par telpām Aristīda Briāna ielā ik mēnesi būs jāmaksā 1,45 lati par kvadrātmetru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) provizoriskā nomas maksa telpās Aristīda Briāna ielā 13 noteikta 1,45 lati par kvadrātmetru mēnesī kopā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), biznesa portālu «Nozare.lv» informēja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

Izpildot Ministru kabineta 2012.gada 26.jūnija sēdē doto uzdevumu, Finanšu ministrija 2012.gada 6.jūlijā iesniedza nepieciešamo informāciju KNAB, tostarp arī izvērtējumu par rekonstrukcijas darbu finansēšanas modeļiem.

Aprēķināts, ka nepieciešamais ieguldījums rekonstrukcijas darbos, lai nekustamajā īpašumā Aristida Briāna ielā 13, Rīgā, izvietotu KNAB, kā arī veiktu objekta pielāgošanas darbus specifiskajām KNAB drošībās prasībām, ir aptuveni 2,8 miljoni latu ar PVN, sacīja Laukšteina.

«Pirms sākt reālus rekonstrukcijas darbus, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem nomas maksas aprēķināšanas principiem un metodikai tiek izskaitļots arī provizoriskais nomas maksas apmērs. Patlaban, balstoties uz provizoriskiem datiem, tas noteikts 1,45 lati par kvadrātmetru mēnesī,» sacīja Laukšteina.

Viņa uzsvēra, ka patlaban noteiktās rekonstrukcijas darbu izmaksas ir provizoriskas un precizējamas pēc rekonstrukcijas tehniskā uzdevuma saskaņošanas ar KNAB, pēc rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādes un pēc līguma noslēgšanas ar rekonstrukcijas darbu izpildītāju.

«Tāpat arī nomas maksa ir provizoriska un precizējama pēc objekta nodošanas ekspluatācijā, kad no rekonstrukcijas darbu veicēja būs saņemta visa informācija par rekonstruējamo objektu, piemēram, izbūvētām inženierkomunikācijām, ar to saistītām iebūvējamām iekārtām, izmantotajiem visu virsmu materiāliem, kā arī ar nākotnes ēkas lietotāju būs saskaņota ēkas apsaimniekošanas programma,» skaidroja Laukšteina.

Jau ziņots, ka KNAB patlaban nav izvietots valstij piederošās telpās un nomā telpas no privātpersonas ēkā Brīvības ielā. Noslēgtais telpu nomas līgums ir spēkā līdz 2013.gada 5.martam.

Nomāto telpu kopējā platība ir 2504 kvadrātmetri. Nomas maksa saskaņā ar noslēgto telpu nomas līgumu ir 3,95 eiro jeb 2,78 lati par kvadrātmetru. 2011.gadā faktiskie izdevumi telpu nomai bija 101 747 lati, apsaimniekošanas izdevumi - 12 000 latu. Izdevumi komunālajiem maksājumiem 2011.gadā kopā bija 33 998 lati. Kopējie faktiskie izdevumi, kas saistīti ar telpu nomu un to uzturēšanu, 2011.gadā bija 147 745 lati.

Lai izvietotu KNAB valsts nekustamā īpašuma telpās, KNAB izvērtēšanai tika piedāvāti vairāki valsts nekustamie īpašumi Rīgā: Čiekurkalna 7.šķērslīnijā, Abrenes ielā 2, Aristida Briāna ielā 13 un Raiņa bulvārī 7. KNAB izvērtēja šīs telpas un par piemērotāko savas darbības nodrošināšanai atzina īpašumu Aristida Briāna ielā 13.

Satversmes aizsardzības birojs sniedza vērtējumu, ka minētajā nekustamajā īpašumā Briāna ielā ir iespējams veikt pasākumus, lai nodrošinātu drošības prasības elektroniski apstrādājamiem valsts noslēpuma objektiem, bet vienlaikus Satversmes aizsardzības birojs norādīja, ka galīgo atbildi par telpu piemērotību drošības prasībām varēs sniegt tikai pēc ēkas pārbūves un papildu drošības pasākumu ieviešanas.

VNĪ aprēķinājusi, ka šī nekustamā īpašuma rekonstrukcija varētu izmaksāt aptuveni 2,8 miljonus 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu