«Rimi» noliedz atsevišķu latviešu preses izdevumu tirdzniecības pārtraukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lielveikalu tīkls «Rimi Latvia» noliedz izskanējušās ziņas, ka «Rimi» vairs netirgos latviešu izdevumus «Zīlīte», «Ezis», «No Vecmāmiņas Pūra Lādes» un «Dārzā», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Rimi» pārstāve Dace Valnere.

Šo izdevumu pārdošanas apjoms nepārsniedz dažus desmitus eksemplāru mēnesī, tomēr «Rimi» plauktos tie atrodami joprojām, sacīja Valnere.

Valnere norādīja, ka šādas informācijas izplatīšana izskatās pēc šantāžas, ar kuras palīdzību preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums «Preses serviss» mēģina risināt saimnieciskus jautājumus.

Publiski redzamā informācija liek domāt, ka dominējošā stāvoklī esošais «Preses serviss» izmanto savu varu, lai uzspiestu sev vēlamus sadarbības nosacījumus, tādēļ «Rimi» izvērtē iespēju vērsties Konkurences padomē, sacīja Valnere.

Valnere uzsvēra, ka «Rimi» rūpējas par pircējiem interesantu preču piedāvājumu, un laikrakstu un žurnālu noietu regulē pircēji, kuri pērk vai nepērk kādus izdevumus.

Savukārt, komentējot laikraksta «Vesti Segodņa» 17.jūlija numurā publicēto informāciju, ka «Rimi Latvija», pamatojoties uz nelielo Krievijas sporta laikraksta «Sport-Ekspress» pircēju skaitu Latvijā, šo izdevumu vairs netirgo, Valnere apstiprināja, ka šis izdevums vairs nav pieejams pārdošanā, un tas ir saistīts ar pieprasījumu un cenu.

Konkrētais izdevums ieņem tikai 98.vietu preses izdevumu pārdošanas rādītājos «Rimi» tīklā, norādīja Valnere, vienlaikus atzīstot, ka «Rimi Latvia» būtu ieinteresēts arī turpmāk saviem pircējiem nodrošināt iespēju iegādāties laikrakstu «Sport-Express».

«Rimi» piedāvājuma klāstā kopumā ir 520 izdevumi, no kuriem 218 izdevumi ir krievu valodā. Svešvalodās rakstīto izdevumu apgrozījums sasniedz aptuveni trešdaļu, bet pēc nosaukumu skaita to īpatsvars ir 48%, sacīja Valnere.

Jau ziņots, ka laikraksta «Vesti Segodņa» 17.jūlija numurā publicēts raksts »«Rimi» nogalina krievu presi». Rakstā cita starpā teikts, ka «Rimi Latvija», pamatojoties uz nelielo Krievijas sporta laikraksta «Sport-Ekspress» pircēju skaitu Latvijā, šo izdevumu vairs netirgo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu