U-16 basketbolistes iekļūst EČ B divīzijas 1/4 finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Avotnieks

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase šodien izcīnīja samērā pārliecinošu uzvaru Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra otrā posma pēdējā, trešajā mačā, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Aizvadītajā F apakšgrupas cīņā Latvijas kadetes ar 65:55 (18:10, 15:11, 17:8, 15:26) pieveica Luksemburgas vienaudzes.

Rezultatīvākā Latvijas komandā ar 14 punktiem bija Kitija Laksa, 12 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Kitija Štolce, bet neviena cita spēlētāja nespēja sasniegt desmit gūto punktu robežu.

Mača sākumā cīņa ritēja līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas beigās Latvijas izlase veica izrāvienu un iekrāja astoņu punktu pārsvaru - 18:10. Otrajā certurtdaļā latviešu pārsvars vienu brīdi sasniedza jau 14 punktu atzīmi, bet pēc pirmā puslaika Latvijas basketbolistes bija vadībā ar 33:21.

Arī trešajā ceturtdaļā Latvijas komanda pārliecinoši kontrolēja mača gaitu un pirms pēdējām desmit minūtēm ieguva 21 punkta pārsvaru (50:29), bet ceturtajā ceturtdaļā Luksemburga uzbruka daudz sekmīgāk par pretiniecēm, taču Latvijas izlases uzvaru tas neapdraudēja.

Kā ziņots, šīs apakšgrupas pirmajā kārtā pirmdien Latvijas kadetes ar 59:54 pieveica Bulgāriju, bet otrajā mačā otrdien tikai pēdējās sekundēs ar 60:64 piekāpās Polijas vienaudzēm.

Šobrīd F apakšgrupas kopvērtējumā Polijas kontā četras uzvaras, Slovēnija un Latvijas iekrājušas pa trim panākumiem, Bulgārijas izlases kontā ir divas uzvaras, Luksemburga tikusi pie vienas uzvaras, bet Baltkrievija cīnās bez panākumiem.

Pēc otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupas četras spēcīgākās komandas, bet noslēgumā B divīzijas trīs spēcīgākās komandas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā jeb A divīzijā.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja D apakšgrupā, kur ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja otro vietu. D apakšgrupas pirmās kārtas mačā Latvija ar 60:64 piekāpās Slovēnijai, pēc tam ar 83:21 sagrāva Norvēģijas vienaudzes, bet trešajā spēlē ar 52:34 pieveica Baltkrievijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu