VID neizdodas atrast vajadzīgos nodokļu kontrolētājus un juristus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nav izdevies atrast visus vairāk nekā 60 nodokļu kontroles speciālistus un juristus, kuru atrašanai aprīlī VID bija izsludinājis konkursus.

Kā ziņots, VID cerēja līdz augustam atrast piemērotākos pretendentus vakantajām ierēdņu amata vietām Nodokļu kontroles pārvaldē un Juridiskās un pirmstiesas nodokļu strīdu izskatīšanas pārvaldē, uz kurām iepriekš bija pieteikušies 400 pretendenti, no kuriem otrajai kārtai tika izvēlēti 230. Darbam Nodokļu kontroles pārvaldē tika meklēti 72 darbinieki, bet Juridiskās un pirmstiesas nodokļu strīdu izskatīšanas pārvaldē - 13.

Kā aģentūra LETA uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā, Nodokļu kontroles pārvaldes speciālistu darbam VID atradis 58 cilvēkus, tādejādi vakantas ir 12 amata vietas, uz kurām plānots izsludināt atkārtotu konkursu.

Savukārt, Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes 13 vakantajiem amatiem tika atrasti četri pretendenti, jo pārējie pretendenti neizturēja konkursu. Arī šiem amatiem VID plānojis, konkursu izsludināt atkārtoti.

LETA jau ziņoja, ka VID konkursā meklēja cilvēkus, kas varētu ieņemt ierēdņa amatus dažādās Nodokļu kontroles pārvaldes struktūrvienībās, piemēram, Juridisko personu auditu daļā, Nodokļu atmaksu un pievienotās vērtības nodokļu pārbaužu daļā, Ražotņu un citu nozaru pārbaužu daļā, datu atbilstības pārbaužu daļā, Starptautisko darījumu kontroles daļā, Lielo nodokļu maksātāju audita daļā un citās gan uz noteiktu, gan nenoteiktu laiku.

Vērienīgie konkursi tika izsludināti saistībā ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) rekomendācijām, kurās ieteikts stiprināt nodokļu kontroles funkcijas.

Atbilstoši SVF ieteikumiem palielināt auditos nodarbinātā personāla skaitu un saskaņā ar vienu no VID stratēģijā noteikto mērķi nodrošināt valsts fiskālo interešu un sabiedrības aizsardzību un attīstīt godīgai komercdarbībai labvēlīgu vidi no šā gada 1.aprīļa VID Nodokļu kontroles pārvaldei un Juridiskās un pirmstiesas nodokļu strīdu izskatīšanas pārvaldei papildus tika piešķirts finansējums jaunām amata vietām.

Tādējādi tiek stiprināta VID kapacitāte nodokļu kontroles funkciju veikšanai. Efektīvākai nodokļu kontroles darba organizēšanai no 1.aprīļa ir apvienotas Nodokļu kontroles pārvalde un Muitas auditu pārvalde, tādējādi atbilstoši identificētajiem nodokļu nemaksāšanas riskiem vienlaicīgi tiek pārbaudīti gan iekšzemes nodokļu maksājumi, gan muitas maksājumi.

Pēc apvienošanas Nodokļu kontroles pārvaldē kopumā ir 658 amata vietas.

LETA jau ziņoja, ka Finanšu ministrija (FM) iepriekš norādīja, ka rekomendācijas ietvēra VID kontroles kapacitātes palielināšanu, kam šogad ir piešķirts papildu finansējums VID nodokļu auditoru skaita palielināšanai, un piedziņas darba centralizāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu