Bordāns pievienojas TB/LNNK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns trešdien uzņemts politiskajā partijā «Tēvzemei un brīvībai/LNNK» (TB/LNNK).

Par to aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Viņa pastāstīja, ka lēmums par Bordāna uzņemšanu partijā pieņemts šodien notikušajā TB/LNNK valdes sēdē.

Tādējādi Bordāns iestājies tajā pašā partijā, kuru pārstāvēja iepriekšējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Kā ziņots, to, ka labprāt iestātos vienā no nacionālajā apvienībā «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK ietilpstošajām partijām, Bordāns atzina jau uzreiz, kad šī apvienība viņa kandidatūru oficiāli izvirzīja tieslietu ministra amatam.

Toreiz ekspresintervijā aģentūrai LETA Bordāns sacīja, ka labprāt pievienotos vienai no nacionālajā apvienībā ietilpstošajām partijām, taču viņš vēl nebija izšķīries, kurai no tām dotu priekšroku.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 5.Saeimas un 6.Saeimas vēlēšanās Bordāns kandidēja no «Latvijas ceļa» (LC) saraksta. No šīs pašas partijas saraksta Bordāns kandidēja 1997.gadā notikušajās Rīgas domes vēlēšanās. 2010.gadā Bordāns kandidēja 10.Saeimas vēlēšanās no «Vienotības» saraksta.

2011.gadā Bordāns paziņoja par izstāšanos no «Vienotībā» iekļautās partijas «Pilsoniskā savienība» un kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību «Demokrātiskie patrioti», kur viņš ieņēma valdes locekļa amatu.

Bordāns kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK saraksta. Saeimā viņš ievēlēts netika, bet kļuva par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru.

Kā ziņots, šā gada 5.jūlijā ar 59 parlamentāriešu balsīm «par», 19 «pret» un vienu «atturas» Saeima Bordānu apstiprināja tieslietu ministra amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu