Sudrabu pie sevis gribot pārvilināt «Daugavas racēji»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrolieri Ingūnu Sudrabu kā potenciālu jaunveidojamas partijas līderi neformālās sarunās piesauc personas, kas saistītas ar tā saukto «Daugavas racēju» projektu jeb biedrību «Jaunais zīda ceļš», vēstī portāls «pietiek.com».

Portāls ziņo, ka biedrības pārstāvji jau uzrunājuši Sudrabu, tomēr pati Valsts kontroliere šādu informāciju noliedz. «Pirmo reizi dzirdu,» sacījusi Sudraba.

Portāls gan vēstī, ka Sudraba tomēr tikusies ar personām, kas saistītas ar «Daugavas racējiem», un pārspriedusi savu potenciālo startu politikā, kā jaunas partijas līdere.

Tā sauktie «Daugavas racēji» jau ilgstoši runā par kuģošanas ceļa izveidi, kas savienotu upju ceļu no Baltijas līdz Melnajai un Kaspijas jūrām pa Daugavas, Zapadnajas Dvinas, Dņepras un Volgas upēm. «Daugavas racēju» projektā ietilpst arī divu jaunu hidroelektrostaciju (HES) būve uz Daugavas - Daugavpils un Jēkabpils HES būvēšana, atgādina «pietiek.com»

«Daugavas racēju» intereses tiek saistītas ar ekspolitiķi, bijušo Tautas partijas «vecbiedru» Gundaru Bērziņu, miljonāriem Edgaru Šīnu, valsts glābtās «Parex» bankas bijušā līdzīpašnieka Valērija Kargina sievastēvu Vladimiru Barinovu, bijušo naftas produktu tranzīta firmas «Man-Tess» īpašnieku Jūliju Krūmiņu, bijušajiem ar ekspremjera Andra Šķēles ietekmi saistītajiem uzņēmējiem Ivaru Strautiņu un Ati Sausnīti.

Viens no biedrības redzamākajiem līderiem pašreiz ir auditorfirmas «BDO» valdes priekšsēdētājs Andris Deniņš, kurš iepriekš izteicies, ka plāno kļūt par Latvijas prezidentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu