Plāno elektromobiļu satiksmi virzienā Rīga-Jūrmala

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas elektromobilitātes attīstības ietvaros plānots veidot pirmo reālo elektromobiļu satiksmes kustību virzienā Rīga - Jūrmala - Rīga. Iecerēts, ka projekts tiks īstenots pēc īpaša veida īres un tehniskā nodrošinājuma principa.

Projekta idejas autors - Latvijas Energoefektivitātes asociācija - uzsver, ka virziens Rīga - Jūrmala izvēlēts dēļ nelielā attāluma, labām infrastruktūras izveides iespējām un tehniskā nodrošinājuma pieejamības, kā arī popularitātes uzņēmēju un tūristu vidū. Iecerēts, ka tiks izveidots pilnvērtīgi funkcionējošu elektromobiļu autoparks, kas atradīsies Rīgā un kur, iepriekš internetā veicot pasūtījumu, var rezervēt noskatīto automašīnu. Tālāk, pēc elektronisku norēķinu veikšanas, pilnībā uzlādēta automašīna ir gatava braucienam un ierodoties Jūrmalā to būs iespējams novietot ar uzlādes iespējām aprīkotā stāvvietā pilsētas centrā.

Projekts iecerēts pēc t.s. pick&drop principa un pilnībā atbilst ES stratēģijas 20/20/20 un Pilsētu mēru pakta uzstādījumiem ar mērķi mazināt kaitīgo CO2 izmešu apjomu pilsētvidē. Tomēr būtiskākais, ka tā īstenošana dos iespēju katram praksē pārliecināties par elektromobiļu pilnvērtīgu funkcionēšanu, stilu un reālām iespējām ikdienas satiksmē.

Viena no vadošajām līzinga kompānijām Latvijā un Elektromobilitātes kompetences centra sadarbības partneris - SIA «UniCredit Leasing», augstu vērtē LATEA iniciatīvu, saredzot šim projektam labas attīstības iespējas ilgtermiņā. Neskatoties uz to, ka elektromibiļi Latvijā vēl ir jaunums, «UniCredit Leasing» valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks norāda uz gatavību izskatīt elektromobiļu finansēšanas iespējas. «Ņemot vērā līdzīgu projektu pieredzi «UniCredit» grupas līmenī, arī Latvijā pozitīvi skatāmies uz šādu projektu dzīvotspēju un finansēšanu gan šī projekta ietvaros, gan citiem uzņēmumiem un privātpersonām, kuras apsver domu iegādāties elektromobiļus.

Šobrīd LATEA apzina arī citus iespējamos projekta partnerus un investorus. Vienlaikus Latvijas Energoefektivitātes asociācijas ietvaros izveidotais Latvijas Elektomobilitātes Kompetences centrs (LEKC) turpina aktīvi strādāt pie elektromobilitātes izveidošanas valstī un nākamajā nedēļā plāno izbraukuma sēdi Jelgavā, lai kopā ar sadarbības partneriem iepazītos ar uzņēmuma «Amoplant» darbu un pārrunātu tālāko darba organizāciju.

Kā jau ziņots, Latvijas Elektromobilitātes kompetences centrs ir dibināts, lai veicinātu Latvijas elektromobilitātes sistēmas izveidošanu un ir profesionāla un neatkarīga organizācija, kas apvieno dažādu jomu nozares ekspertus ar mērķi likt pamatus ilgtspējīgai un perspektīvai e-mobilitātes industrijas attīstībai Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu