Latvijas bruņumašīnu «Dartz» izmanto «Cietā rieksta 5» filmēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas luksusa bruņumašīnu ražotāja «Dartz» spēkratu «Dartz Kombat MRAP» izmanto Holivudas asa sižeta filmas «Cietais rieksts 5» filmēšanā, raksta laikraksts «Vesti Segodņa».  

«Dartz» vārds jau vairākas reizes parādījies medijos saistībā ar neparastiem projektiem, piemēram, savulaik zelta «Dartz Prombron» automašīnas izmantotas britu komiķa Sašas Barona Koena filmā «The Dictator». Šonedēļ kļuva zināms, ka «Dartz» pēc amerikāņu repera «Game» pasūtījuma ar ādas apdari apvilcis viņa automašīnu «Ferrari F430».

Kā stāsta «Dartz» īpašnieks Leonards Jankelovičs, pie «Dartz Kombat MRAP» strādājusi dažādu tautību komanda - krievi, ungāri, rumāņi, kurus vadījis anglis.

Netiek atklāts, cik Latvijas kompānijai samaksāts par bruņumašīnas izgatavošanu. Tikmēr, piemēram, «Mercedes-Benz» maksājis piecus miljonus, lai Brūsa Vilisa tēlotais Džons Makleins pa Maskavas ielām filmā pārvietotos ar «Maybach» limuzīnu.

Ar «Dartz Kombat MRAP» filmā brauc «sliktie krievu puiši», tāpēc bruņumašīnas liktenis filmas beigās ir neskaidrs. Kā stāsta Jankelovičs, filmēšanas laikā tiek veiktas korekcijas un jau piesaistītas vēl divas «Dartz» automašīnas.

Filmēšana notiek Ungārijā, filmas budžets ir 160 miljoni dolāru (91,2 miljoni latu).

Iepriekš amerikāņu kinokompānija «20th Century Fox» paziņoja, ka nākamā filma par «Cietā rieksta» Džona Makleina centieniem glābt pasauli ASV uz ekrāniem iznāks 2013.gada 14.februārī - dienā, kurā daudzi amerikāņi svin Svētā Valentīna jeb visu mīlētāju dienu.

Kinostudija atklājusi arī filmas nosaukumu - «A Good Day To Die Hard», liekot saprast, ka labākais veids, kā pavadīt Valentīndienu, ir romantisku vakariņu vietā kopā ar savu otro pusīti noskatīties asa sižeta filmu ar Brūsu Vilisu galvenajā lomā.

Kā vēsta televīzijas kanāla MTV interneta portāls, saskaņā ar topošās filmas sižetu Makleins dodas uz Krieviju meklēt savu dēlu, kas tur iekūlies nepatikšanās.

Filmas režisors ir Džons Mūrs, kurš filmējis arī «Flight of the Phoenix», «The Omen» un «Max Payne».

Latviešu superauto jau redzējām «Diktatorā»:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu