96% izvērtēto LU studiju programmu ir atzītas par kvalitatīvām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka

Ziņu aģentūras LETA sagatavotā un citu masu mediju pārpublicētā ziņa «Lielākais nekvalitatīvo studiju programmu skaits ir RPIVA, LU un Praktiskās psiholoģijas augstskolā» ir uzskatāma par maldinošu, kā arī godu un cieņu aizskarošu, sniedzot vispārinošu atzinumu un virspusēju informāciju un neanalizējot pētījumā iegūtos datus kontekstuāli. 

Augstākās izglītības padomes īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai» ietvaros tika izvērtētas 134 Latvijas Universitātes studiju programmas, no kurām 96% studiju programmu ir atzītas par ilgtspējīgām un kvalitatīvām. Tikai piecas programmas jeb 3,7%, kurās uzņemšana nenotiek, iekļautas 3. grupā.

No 134 Latvijas Universitātes studiju programmām, kas tika izvērtētas, piecas programmas, tas ir, profesionālā studiju programma «Vidusskolas matemātikas skolotājs» (programma tiek pārveidota un integrēta 4 gadu profesionālā bakalaura programmā), profesionālā studiju programma «Speciālās izglītības skolotājs» (programma tiek pārveidota un integrēta programmā «Skolotājs», kura paredzēta bakalaura vai otrā līmeņa studiju programmu absolventiem), bakalaura studiju programma «Pedagoģija» (programma tiek pārveidota un integrēta programmā «Skolotājs», kura paredzēta vidusskolas absolventiem), profesionālā bakalaura studiju programma «Finanšu sektora vadība» (programmā uzņemšana nenotiek jau trešo gadu, saturiski līdzvērtīga studiju programmā «Finanšu menedžments» notiek studiju process) un maģistra studiju programma «Vides pārvaldība» (tiek veikta programmas reorganizācija) nav atzītas par ilgtspējīgām un uzņemšana ar Latvijas Universitātes Senāta lēmumu šajās programmās vairs nenotiek. Visas iepriekšminētās studiju programmas uz izvērtēšanas brīdi ir bijušas akreditētas uz sešiem gadiem. Minēto piecu studiju programmu studentiem ir nodrošināta iespēja iegūt pilnvērtīgu izglītību akreditētās Latvijas Universitātes programmās, saņemot atbilstošo grādu vai kvalifikāciju.

Augstāko izglītības iestāžu dalība studiju programmu izvērtēšanas projektā bija brīvprātīga.

Vēršam uzmanību, ka Augstākās izglītības padomes mājas lapā publicētajā studiju programmu izvērtēšanas tabulā ieraksti bez vērtējuma (norādīts kā „-») par Latvijas Universitātes studiju programmām ir nepareizi, jo visas Latvijas Universitātes īstenotās programmas tika iesniegtas izvērtēšanai.

mājas lapā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu