Doles salā atgriežas klasiskā mūzika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi Latvijas iedzīvotāji ir iepazinuši skaisto Doles salu ar mājīgo Daugavas muzeju (1898.g. celto muižas kungu māju) un izstaigājuši veco liepu dārzu ar nelielo Daugavas zvejnieka sētu stāvajā krastā. Šovasar, pēc desmit gadu pārtraukuma, salas parkā atkal ieskanēsies klasiskā mūzika. Klausītājus iepriecinās divi koncerti.  

Pirmajā koncertā, 28. jūlijā, klarnešu kvartets «QUATTRO DIFFERENTE» atskaņos latviešu komponistu skaņdarbus. Kopā ar viņiem uzstāsies arī operas soliste mecosoprāns Baiba Berķe. Savukārt metāla pūšamo instrumentu kvartets «BRASSA NOVA» uzmundrinās ar dažādu gadsimtu spožiem, labi pazīstamiem un mazāk zināmiem skaņdarbiem.

Otrajā koncertā, 5. augustā, skanēs klasiskas vērtības – Mocarts, Bēthovens, Grīgs, Mediņš, Pelēcis. Spīķeru stīgu kvartets muzicēs kopā ar jauno talantīgo klarnetistu Egīlu Šēferu, savukārt izsmalcinātā latviešu un franču mūzikas pasaulē mūs ievedīs operas soliste soprāns Kristīne Gailīte un mūziķe Kristīne Paula.

Koncertu sākums gan 28. jūlijā, gan 5. augustā plkst. 16:00. Koncertus organizē Daugavas muzejs kopā ar mūziķiem Ģirtu Pāži un Anitu Pāži, atbalsta Salaspils novada dome.

Koncerta ieejas maksa Ls 3.00. Biļetes muzeja kasē.

Satiksme uz koncertiem:

  • No Rīgas – autobuss no Daugavas krastmalas, pretī Prezidenta pilij – plkst. 14:30, atpakaļ – plkst. 18:00 (bezmaksas);
  • No Salaspils – autobuss no k/n «Enerģētiķis» plkst. 14:45, atpakaļ plkst. 18:55;
  • No Daugavas krastmalas (Rīgā, zem Vanšu tilta) – kuģītis «Bērze» plkst. 14:00 uz koncertiem, atpakaļ uz Rīgu - plkst. 18:00 (pieteikties pa tālruni 28664496 vai «edgars@rigacruises.lv»).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu