Leitis cer labot Latvijas rekordu 400 metru distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas sportists Jānis Leitis cer labot valsts rekordu 400 metru distancē gaidāmajās Londonas olimpiskajās spēlēs, sportists pastāstīja intervijā «Radio 101».

Pagājušajā mēnesī notikušajā Eiropas čempionātā Leitim izdevās atkārtot Latvijas rekordu un izpildīt Londonas olimpisko spēļu normatīvu 400 metru distancē.

Savā pusfināla skrējienā Leitis finišēja pēc 45,88 sekundēm. 11 gadus vecais Vjačeslavam Kočerjaginam piederošais Latvijas rekords ir 45,88 sekundes, bet Londonas Olimpiādes B normatīvs bija 45,90 sekundes.

Jau Eiropas čempionāta priekšsacīkstēs Leitis finišēja pēc 45,92 sekundēm, vien par pāris simtdaļām atpaliekot no olimpiskā normatīva un Latvijas rekorda. Pēc šīm sacensībām Leitis izteica varbūtību, ka pusfinālā nestartēs, jo viņš neesot gatavs ar maksimālu atdevi skriet divas dienas pēc kārtas.

400 metru distanci priekšsacīkstēs Leitis veica pirmoreiz šosezon, personisko rekordu labojot par 0,54 sekundēm.

«Ceru, ka Londonas olimpiskajās spēlēs kritīs Latvijas rekords,» šodien intervijā «Radio 101» izteicās Leitis. «Šobrīd strādāju uz rezultāta uzlabošanu. Ja tas notiks, tad tas būs jauns Latvijas rekords. Tomēr tas man nav galvenais, jo primārais mērķis Londonā būs iekļūšana pusfinālā.»

Leitis uzsvēra, ka sirds lieta viņam tomēr ir tāllēkšana, pie kuras sportists arī paliks pēc Londonas Olimpiādes. «Redzēs, kā Londonā veiksies 400 metros. Ja kaut kas sanāks, tad varbūt startēšu arī šajā distancē, taču nākamgad pārsvarā koncentrēšos tāllēkšanai.»

«Gatavošanās process Londonas olimpiskajām spēlēm norit labi. Pēc Eiropas čempionāta biju noguris gan fiziski, gan morāli, taču tagad emocijas ir nosēdušās un jūtos labi,» teica Leitis. «Šobrīd treniņos strādāju pie tā, lai atgūtos fiziski. Treneris labi veic savus pienākumus, tāpēc domāju, ka līdz olimpiskajām spēlēm būšu spēcīgā formā.»

Leitis atzina, ka viņam labāk patīk startēt karstā laikā. «Tad tev ir ērti un muskuļi jūtas labi. Visas muskuļu amplitūdas ir atkarīgas no laika apstākļiem, līdz ar to - jo siltāks laiks, jo tu esi labākā formā. Man patīk, ja ir kādi plus 30 grādi, jo tad es jūtos kā zivs ūdenī.»

«Olimpiskajās spēlēs gribu aiziet uz ASV vīriešu basketbola izlases spēlēm. Ceru, ka kaut kādā veidā man tas sanāks un mani ielaidīs. Protams, sekošu līdzi arī visiem Latvijas sportistu startiem,» piebilda Leitis.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu