Pēdējo 30 gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pēdējo trīsdesmit gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas, raksta ārzemju mediji.

Olās ir vairāk vitamīnu un minerālvielu, mazāk tauku un kaloriju, nekā tas bija pirms trīsdesmit gadiem. To ietekmē barība, ko dod vistām.

Eksperti saka, ka olu dzeltenumu izmēri nav mainījušies, bet baltumi kļuvuši lielāki. Ola arī vizuāli izskatās lielāka. Lielbritānijas veselības ministrija izpētījusi, ka olās ir par 70% vairāk D vitamīna un divas reizes vairā selēna.

Tauku daudzums olās samazinājies par 20%, kaloriju daudzums samazinājies par 13%, holesterīna daudzums par 10%. Tagad olas uzturvērtība vidēji ir 66 kilokalorijas. Kādreiz bija 91 kilokalorija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu