Nofilmēta vaļhaizivs, kas izsūc sīkas zivtiņas no zvejas tīkla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Indonēzijas krastiem nofilmēts unikāls videomateriāls, kurā redzama vaļhaizivs izsūcam sīkas zivtiņas no zvejas tīkla, vēsta laikraksts «Daily Tepegraph».

Haizivs neparasto rīcību Indonēzijas Čenderavasiha līča Nacionālajā jūras parkā nofilmējuši nirēji no starptautiskās dabas aizsardzības organizācijas «Conservation International».

Nirēji izsekojuši vaļhaizivi, kurai pievienota inovatīva radiosignālus pārraidoša ierīce.

«Šī tehnoloģija nekad iepriekš nav izmēģināta ar vaļhaizivīm, galvenokārt tādēļ, ka ir ļoti nepraktiski zem ūdens peldēt pakaļ milzu radībām ar signāla uztvērēju,» skaidroja jūras biologs doktors Marks Erdmans.

«Čenderavasiha līcī tas ir iespējams, jo tā ir unikāla vieta, kur vaļhaizivju populācija pulcējas ap zvejas platformām, lai mielotos ar sīkajām zivtiņām, kuras ķer zvejnieki,» sacīja Erdmans.

Nirēju uzņemtajā videoierakstā redzams, kā vaļhaizivs atrod tīklā nelielu caurumiņu un kā putekļusūcējs iesūc sīkās zivtiņas.

Vaļhaizivs ir lielākā zivs pasaulē. Tās vidējais garums ir aptuveni desmit metri un svars deviņas tonnas.

Vaļhaizivis barojas, filtrējot ūdeni caur muti, un pārtiek no aļģēm, planktona, maziem kalmāriem un citiem bezmugurkaulniekiem, kā arī mazām zivtiņām un zivju ikriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu