Fotoradaru ieviesējiem drīzumā varētu paziņot par līguma laušanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrija 24.jūlijā fotoradaru ieviesējam uzņēmumam «Vitronic Baltica un partneri» varētu paziņot par līguma laušanu, jo uzņēmums nav uzstādījis visus fotoradarus, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

«Sāga turpinās. Pašlaik nekādas pozitīvas iezīmes es neredzu, līdz ar to, kā es esmu visu laiku uzsvēris, mēs strikti vadīsimies no līguma nosacījumiem.. Tas nozīmē, ka 24.jūlijā, visticamāk, komersantam tiks paziņots par līguma darbības izbeigšanu,» sacīja Kozlovskis.

Viņš norādīja, ka pēc līguma par fotoradaru uzstādīšanu uzteikšanas «Vitronic Baltica» vēl būs tiesības 20 dienu laikā sniegt argumentētu pamatojumu, kāpēc fotoradari nav uzstādīti.

Kozlovskis gan atzina, ka līgums vēl būs jāizvērtē juristiem, lai gūtu pārliecību, ka valstij netiks nodarīti kādi zaudējumi, kas būtu jākompensē fotoradaru uzstādītājam.

Fotoradaru ieviesējs «Vitronic Baltica un partneri» jau vairāk nekā pusgadu nespēj uzstādīt visus fotoradarus. Pirmos pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, savukārt pirmie stacionārie fotoradari sāka darboties šogad maijā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Atbilstoši līgumam «Vitronic Baltica un partneri» kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari. Kompānijai pagarināts laiks līguma izpildei līdz septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu