Pauls ģenerālprokuroram gribētu uzdot jautājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja kādreiz satiktu mūsu ģenerālprokuroru, gribētu viņam uzdot jautājumu: kāpēc jūs mani izsaucāt tad, kad pētījāt Lemberga lietu – vai tāpēc, ka vienā vietā bija minēts vārds «maestro»? - intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacīja komponists Raimonds Pauls.

«Ziniet, ar maestro ir pilna visa Latvija – visus diriģentus pie mums sauc par maestro, bet izsauc tieši mani. Un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs arī par mani ir interesējies: kad Lembergs man uzdāvināja zvērādu. Bet par «Krājbankas» likteni neinteresējas neviens!» - sarūgtināts ir Pauls, kurš līdz ar «Latvijas Krājbankas» krahu pazaudēja savus mūža iekrājumus.

Pauls sūrojas: «Tur miljoni izzagti, tur iekšā bija krievs Antonovs [Vladimirs], latvietis Priedītis [Ivars], un pēkšņi viss ir kluss.»

«Kur atradās tā nauda, kad «Parex» vajadzēja glābt? Un «Krājbankā» tā nauda nebija tik daudz vajadzīga. Atnāca Vilks [Finanšu ministrs Andris Vilks] ar savu ledaino skatienu… Un izlēma gan bankas, gan noguldītāju likteni,» neapmierināts ir Pauls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu