Nepieciešams:
Kraukšķīgi kartupeļi ar rozmarīnu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg jauno kartupeļu
100 ml eļļas
rozmarīns
sāls
ķiploks
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā ar suku. Lielākos sagriež daiviņās. No eļļas, sasmalcināta ķiploka un smalki sagriezta rozmarīna pagatavo mērci, pieliek sāli pēc garšas. Bļodā liek kartupeļus, pārlej ar mērci un kārtīgi samaisa. Patur 15 minūtes, tad kartupeļus liek uz plāts, cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes.