RPIVA šokēta par apmelojumiem, kas vērsti pret augstskolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rpiva.lv

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) ir šokēta par apmelojumiem, kas izplatīti presē saistībā ar augstskolas studiju programmām. Medijos izplatītajā ziņā apgalvots, ka saskaņā ar Augstākās izglītības padomes (AIP) publiskoto studiju programmu izvērtējumu akadēmijai it kā esot septiņas nekvalitatīvas studiju programmas, portālu «Apollo» informēja Jānis Riņķis, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) sabiedrisko attiecību konsultants.

RPIVA norāda, ka šī informācija nav patiesa, jo Augstākās izglītības padomes (AIP) pētījumā ir minētas tikai piecas nosacīti negatīvi vērtējamas augstskolas programmas, par trijām no kurām RPIVA jau iepriekš ir lēmusi, ka tās tiks slēgtas.

Minētajā AIP pētījumā ir norādīts, ka programmai "Organizācijas vadība" (kuras divi moduļi nez kāpēc nosaukti par atsevišķām programmām) daudzi vērtēšanas kritēriji ir novērtēti pozitīvi, tāpēc pašlaik tā tiek pilnveidota un pavisam drīz tiks piedāvāta studentiem jaunā kvalitātē. Tiesa šī studiju programma augstskolā ieviesta tikai pirms gada, un tad arī uzņemti pirmie studenti, kuri tikko pabeiguši pirmo kursu. Tāpēc daudzus kritērijus (piemēram, absolventi, darba devēji u.c.) eksperti šajā programmā nemaz nevarēja novērtēt. Tieši tāpat pašlaik tiek pilnveidota arī pirmā līmeņa profesionālā studiju programma "Cilvēkresursu / Biroja administrēšana", kur saskaņā ar AIP pētījumu arī daudzi vērtēšanas kritēriji ir novērtēti pozitīvi.

RPIVA vēlreiz vēlas uzsvērt, ka pašlaik pilnīgi visas augstskolas studiju programmas ir akreditētas, ieskaitot arī tās, kuras minētas šajā paziņojumā.

RPIVA ir pārsteigta par to, ka tik liela un respektabla ziņu aģentūra kā LETA, nerēķinoties ar sekām, ir sagatavojusi un izplatījusi informāciju par kādu augstskolu, iepriekš nepārbaudot faktus un nepavaicājot pat pašas augstskolas viedokli. Sevišķi, ja tas noticis laikā, kad starp augstākās izglītības iestādēm ir sevišķi sīva konkurence, jo tieši šobrīd daudzi jaunieši izvēlas, kuru no augstskolām izvēlēties savām turpmākajām studijām.

RPIVA paļaujas uz ziņu aģentūras LETA godprātību, cerot, ka tā nav bijusi ļaunprātīga rīcība ar mērķi apzināti kaitēt augstskolas reputācijai un nepatiesā informācija tuvākajā laikā tiks atsaukta, jo jau šobrīd augstskolas labajai slavai ir nodarīts ievērojams kaitējums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu