Nepieciešams:
Viktorijas tējas kūka
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
200 g miltu
200 g cukura
200 g sviesta
4 olas
1 tējkarote cepampulvera
šķipsniņa sāls
250 ml saldā krējuma + 2 ēdamkarotes cukura
200 g aveņu
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu puto ar cukuru, pa vienai pieliek olas. Masai pieliek miltus, sajauktus ar cepampulveri un sāli. Mīklu liek divās ietaukotās, ar cepampapīru izklātās formās (25 cm diametrā). Cep 190 grādos 35 minūtes (gatavību pārbauda ar kociņu).
Saldo krējumu saputo ar cukuru. Starp kūkas kārtām smērē krējumu un liek avenes. Var izmantot arī ievārījumu.