Pauls prognozē, ka «Jaunais vilnis» beigs pastāvēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Komponists Raimonds Pauls prognozē, ka jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» beigs pastāvēt.  

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» Pauls skaidro: «Tas nomirs pats. Organizatori kaut ko mēģina darīt, bet... Vienīgais, ko var darīt, ir - iesaistīt jaunus spēkus. Bet tas konkurss jau maz kuru interesē. Visus interesē tikai tas, kas notiek ap šo konkursu, piemēram, kādu skandālu uztaisīs [Alla] Pugačova. Sākotnēji tas tā nebija iecerēts.»

Maestro atzīst, ka «Jaunā viļņa» organizatori uzspiež Latvijas pārstāvjiem savu stilu, «bet mēs vienmēr esam atšķīrušies ar to, ka mums pašiem ir savs stils».

«Viņi iejaucas mūsu solistu repertuārā, koriģē tērpus. Viņiem ir viens mērķis - reitings. Uz visu pārējo viņiem ir nospļauties. Un tad sākas problēmas. Lai viņi pamēģina Eirovīzijā kādam aizrādīt par repertuāru - nekas nesanāks,» norāda komponists.

Viņš ir neapmierināts ar «Jaunā viļņa» koncertu norisi, atzīstot, ka visu nosaka televīzijas intereses un «kaut kāds redaktoriņš».

Pauls uzskata, ka krieviem ir ļoti daudz talantīgu cilvēku, taču viņu gaume visbiežāk nesakrīt ar mūsējo.

«Viņi gan šķaida miljonus, bet neesmu pārliecināts, ka tas ir eleganti. Taču arī pārmest mēs neko nevaram, jo tā ir viņu nauda. Viņiem ir tā nelaime, ka viņi neprot savus milzu līdzekļus izmantot citādi - daudz jēdzīgāk. Viņiem visbiežāk ir tā: vot, es jums tūlīt parādīšu, cik man ir naudas! Nē, «Jaunajam vilnim» nav perspektīvas,» rezumē Pauls.

Vienpadsmitais starptautiskais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā norisināsies no 24. līdz 29.jūlijam. Šogad kopumā uzstāsies 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Itālijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Somijas un Ukrainas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu