Karstums vairs nav aiz kalniem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Brīvdienās Latvijā uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, bet nākamnedēļ nokrišņu būs maz un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem, liecina jaunākās «Global Forecast System» prognozes.

Sestdien nakts un rīta stundās vietām uzlīs un sabiezēs migla, dienas gaitā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas dienā Kurzemē brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, stiprākas brāzmas dažviet valstī iespējamas pēcpusdienas negaisa laikā. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem; dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +18..+21 grādam.

Svētdien saule mīsies ar mākoņiem un tikai vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +7..+11 grādiem, par dažiem grādiem siltāka nakts būs pretvēja krastā, savukārt dienā temperatūra pakāpsies līdz +18..+21 grādam.

Turpmākajās dienās nokrišņi pārsvarā nav gaidāmi. Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi gaisa temperatūra Latvijā, sākot ar otrdienu, 24.jūliju, paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem. Tuvumā būs gan ļoti siltas, gan vēsas gaisa masas, tādēļ prognozes pagaidām nav ar lielu ticamības pakāpi, lai gan nav šaubu, ka vismaz uz pāris dienām laiks kļūs siltāks.

«Global Forecast System» ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu