Savickis: Vēlamies, lai «Dinamo» spēlētāji notic savām spējām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETAFoto:

Rīgas «Dinamo» gaidāmajā KHL sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu, šodien notikušajā komandas prezentācijā atzina AS «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Tomēr Savickis norādīja, ka minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

«Pagājušās sezonas sākumā neviens līdzjutējs nedomāja, ka Maskavas «Dinamo» izcīnīs Gagarina kausu. Vēlamies, lai mūsu komandas spēlētāji notic savām spējām, un tad visaugstākais mērķis būs sasniedzams,» atzina Savickis. «Protams, ceļš uz to būs daudz sarežģītāks nekā aizvadītajā sezonā. Rietumu konferencē cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā būs ļoti smaga.»

Savickis norādīja, ka Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs uz šo brīdi ir nokomplektēts un visi spēlētāji ir gatavi cīņām jaunajā KHL sezonā.

«Sezonas gaitā varētu būt kāds papildinājums, taču uz šo dienu komanda ir nokomplektēta. «Dinamo» ir Latvijas izlases bāzes komanda, tāpēc to ņēmām vērā, komplektējot sastāvu,» atzina Savickis. «Kluba budžets palicis tādā pašā līmenī kā pagājušajā sezonā - uz kopējā fona tas nav pats lielākais, taču nav arī pats mazākais. Tomēr ne jau budžets ir galvenais, bet gan cīņasspars, kā mūsu komandai noteikti netrūkst.»

«Esam ieguvuši savu vietu KHL, un šī vieta ir augstu novērtēta. Visi lēmumi par spēlētāju piesaisti tiek pieņemti koleģiāli un draudzīgā darba atmosfērā. Komanda ir jauna, un uzskatu, ka ļoti laba,» piebilda Savickis.

Tikmēr Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Peka Rautakallio uzsvēra, ka komandai ir liela atbildības sajūta pret saviem līdzjutējiem.

«Esam lepni, ka mums ir tādi fani. Apzināmies atbildību pret viņiem, tāpēc gaidāmajā sezonā spēlēsim tā, lai viņi būtu gandarīti par komandas sniegumu,» teica Rautakallio. «Uz papīra neesam pati labākā komanda KHL, taču smagi strādāsim, lai pierādītu, ka esam labākā komanda laukumā. Mēs noteikti izdarīsim visu, lai ar mums varētu lepoties.»

Kā ziņots, Rīgas «Dinamo» komanda šajā starpsezonā noslēgusi līgumus ar latviešu uzbrucēju Raiti Ivanānu, amerikāņu centra uzbrucēju Robu Šrempu, kanādiešu aizsargu Matjē Karlu un uzbrucēju Aleksandru Žirū, kā arī kanādiešu centra uzbrucēju Džeimiju Džonsonu. Tāpat komandā atgriezies arī zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists.

Tikmēr no vadošajiem spēlētājiem komandā vairs nespēlēs uzbrucēji Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs un Marcels Hosa, līdzšinējais komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kā arī vārtsargs Kriss Holts.

«Dinamo» gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas komandu Prāgas «Lev», Bratislavas «Slovan» no Slovākijas un Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas «Dinamo» aizvadīs 6. septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13. septembrī pret Novosobirskas «Sibirj», kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu