Tiesas prāvā pret Sašu Baronu Koenu panākta vienošanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vīrietis, kurš pēc parādīšanās filmā «Bruno» iesūdzējis tiesā tās veidotāju Sašu Baronu Koenu, panācis ar komiķi vienošanos. 

Aimans Abu Aita 2009.gada filmā raksturots kā palestīniešu kaujinieku grupējuma «Al Aksas mocekļu brigāde» līderis, taču pats apgalvoja, ka neesot saistīts ar teroristu organizāciju.

Vīrietis Vašingtonas Augstākajā tiesā iesniedza prasību par apmelošanu, pieprasot no Koena 110 miljonu dolāru (63 miljonu latu) kompensāciju.

Vēlāk lieta nonāca Ņujorkas tiesā, jo Abu Aita tajā iesaistīja arī amerikāņu televīzijas personību Deividu Letermanu, kurš demonstrēja video savā sarunu šovā.

Cietušais apgalvoja, ka viņa reputācija esot pasliktinājusies, turklāt pēc filmas iznākšanas viņam izteikti nāves draudi, savukārt Koena advokāti piesauca vārda brīvību.

Tomēr lietā šonedēļ tika panākta vienošanās, kas «apmierina abas puses», laikrakstam «New York Post» pastāstīja Abu Aitas advokāts.

Vienošanās noteikumi netiek izpausti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu