Latvijas basketbolistiem vēl viena neveiksme pret Melnkalni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, piektdienas vakarā Serbijas pilsētā Zlatiborā pārbaudes spēlē Latvijas valstsvienības basketbolisti ar 68:92 zaudēja Melnkalnes izlasei.

«Spēles statistika atkal netika rakstīta, tāpēc pagaidām, pirms neesam apkopojuši savus pierakstus, jāizlīdzas ar vizuālo iespaidu,» stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. «Mūsu uzbrukums bija kustīgāks, nekā pirmajā spēlē, biežāk tikām pie metieniem no labām pozīcijām. Taču ne vienmēr izmantojām savas iespējas un neprecīzie metieni komandas spēlē ieviesa nervozitāti.»

«Atkal bija problēmas aizsardzībā viens pret vienu. Pirmā puslaika vidū pretinieki to izmantoja un panāca desmit punktu pārsvaru. Pēc lielā pārtraukuma, pacietīgi spēlējot, sākām tuvoties pretiniekiem, bet tad divās minūtēs dabūjām četras piezīmes uzbrukumā. 10-12 punkti mīnusā turējās līdz ceturtās ceturtdaļas vidum, bet beigas mums neizdevās. Četriem spēlētājiem piecas piezīmes plus vēl noraidījums un daudz soda metienu. Tā sakrājās lielā rezultāta starpība,» skaidro Bagatskis.

«Laukumā bija īsts Balkānu basketbols - ar asumiem un provokācijām, uz kurām pārāk bieži iekritām. Šādā spēlē melnkalnieši jutās kā zivis ūdenī, bet mēs tā spēlēt neprotam. Vērtīga pieredze. Arī attiecībās ar tiesnešiem, kuru simpātijas bija nepārprotami redzamas. Vienubrīd ienāca prātā doma pārtraukt spēli, bet - šādus pretiniekus pārbaudēm izvēlējāmies tieši tāpēc, lai rūdītos un mācītos neļaut sev kāpt uz galvas. Arī atbildēt tā, ka tiesneši neredz,» norāda treneris.

«Laukumā tika visi 13 spēlētāji, ieskaitot Rihardu Kuksiku. Ir cerīgas iezīmes, ir arī nepatīkami pārsteigumi. Diemžēl ne visi basketbolisti, kuriem bijušas labas sezonas, jau atradušas savu vietu komandas spēlē. Jāizdara secinājumus pašiem un arī mums, treneriem. Konkrētāk gan nerunāšu, jo visiem ir iespēja nākamajās spēlēs Serbijā mainīt viedokli par sevi,» piebilst Bagatskis.

«Serbijā vieglas dienas mūs negaida, bet - no tādām pārbaudēm labums ir lielāks, nekā no pārliecinošām uzvarām pār vājiem pretiniekiem,» uzsver treneris.

Atgādinām, ka ceturtdien abu komandu pirmajā tikšanās reizē Melnkalne izcīnīja uzvaru ar 94:76. Pirms šīm spēlēm Latvijas basketbolisti pārbaudes mačos ar 72:47 un 78:61 pārliecinoši apspēlēja Kipras valstsvienību.

Pirmdien un trešdien citā Serbijas pilsētā Vršacā Latvijas izlases basketbolisti mērosies spēkiem ar Serbijas valstsvienību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies 15. augustā, Latvija spēkosies ar Gruziju, Bosniju un Hercegovinu, Rumāniju un Nīderlandi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu