U-16 basketbolistes iekļūst EČ B divīzijas pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra ceturtdaļfināla mačā piektdien ar 54:52 (13:10, 10:15, 14:15, 17:12) pieveica Ukrainas valstsvienību.

Līdz ar to Latvijas izlase turpinās cīņu par ceļazīmi uz A divīziju, pusfināla mačā sestdien tiekoties ar Bulgārijas vienaudzēm.

Vēl pusotru minūti pirms spēles beigām Latvijas kadetes zaudēja ar 49:52, bet uzvaru Latvijas izlasei izrāva Beāte Markāne, kura astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja trīspunktu metienu.

Latvijas komanda rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Ieva Spīgule, bet Kitija Laksa izcēlās ar 15 punktiem. Jāuzteic arī Paulas Lūķes sniegums, kura punktus gan neiekrāja, taču izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kas šajā mačā bija labākais rādītājs Latvijas izlasē.

Kā ziņots, turnīra pirmā posma spēlēs Latvija ar 60:64 piekāpās Slovēnijai, pēc tam ar 83:21 sagrāva Norvēģijas vienaudzes, bet trešajā spēlē ar 52:34 pieveica Baltkrievijas izlasi, ieņemot otro vietu savā apakšgrupā un kvalificējoties otrajam posmam.

Otrā posma spēlēs Latvijas izlase ar 59:54 pieveica Bulgāriju, tikai pēdējās sekundēs ar 60:64 piekāpās Polijas vienaudzēm un ar 65:55 uzvarēja Luksemburgas vienaudzes, savā apakšgrupā ierindojoties otrajā vietā.

Ceturtdaļfinālā iekļuva apakšgrupas četras spēcīgākās komandas, bet noslēgumā B divīzijas trīs spēcīgākās komandas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā jeb A divīzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu