Bažījas par iespējamo sociālo sprādzienu visā Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs sestdien brīdinājis, ka Spānijas ekonomiskā krīze var izraisīt «sociālo sprādzienu» visā kontinentā.

«Demonstrācijas Spānijā rāda, ka augstā bezdarba līmeņa dēļ Eiropas jauniešu vidū briest sociālais sprādziens,» sestdien publicētajā intervijā vācu laikrakstam «Bild» atzinis Šulcs, kurš pārstāv Vācijas sociāldemokrātus (SPD).

Viņš izteicis aicinājumu strauji īstenot «jaunās Eiropas programmas, lai beidzot radītu darbavietas šai paaudzei».

Tomēr Šulcs atzinis, ka Spānijas situācija ir labvēlīgāka krīzes pārvarēšanai nekā Grieķijā, jo tai ir «nopietna rūpnieciskā bāze un labi organizēta publiskā administrācija».

Tikmēr Spānijas valdība piektdien nāca klajā ar prognozēm, ka ekonomikas lejupslīde turpināsies arī 2013.gadā, bet bezdarba līmenis jau šogad sasniegs 24,6%.

Lai gan eirozona piektdien oficiāli apstiprināja finansiālās palīdzības plānu, kas paredz Spānijas bankām piešķirt 100 miljardus eiro lielu aizdevumu, tas, šķiet, nav nomierinājis satraukumu tirgū.

Ceturtdien Spānijas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstošiem spāņu, protestējot pret valdības taupības pasākumiem.

Paredzēts, ka demonstrācijas notiks arī sestdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu