Kabeļtelevīzijas operators piedāvā bezmaksas virszemes ciparu TV kanālu signālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tukuma kabeļtelevīzijas operators «Kopideja» jau patlaban atsevišķiem klientiem piedāvā risinājumu, kas nākamgad ļaus skatīties komerctelevīzijas LNT un «TV3» bez maksas, pat ja par šiem kanāliem «parastajā» kabeļtelevīzijā klientiem būs jāmaksā.

To intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atzina «Kopidejas» valdes priekšsēdētājs Jānis Lielmanis.

Lielmanis stāstīja, ka «Kopideja» savā tīklā piedāvā bezmaksas virszemes ciparu televīzijas kanālu signālu «pa tiešo», un to varot skatīties visi klienti, kuriem ir jaunākas paaudzes televizors ar iebūvēti ciparu signāla dekoderi. Ir arī iespēja tīklam pieslēgt «Lattelecom» virszemes televīzijas dekoderus.

Nākamgad, kad, visticamāk, tiks ieviesta maksa par «TV3» un LNT, šie klienti turpinās saņemt bezmaksas virszemes signālu kā no kolektīvās antenas, skaidroja Lielmanis.

«Kopidejas» vadītājs nedomā, ka asas konkurences apstākļos Tukumā varēs celt abonentmaksu un tādējādi segt papildu izmaksas par abu kanālu rādīšanu. Kompānija papildu izmaksas, ja tās būs «samērīgas», segs pati.

Kā ziņots, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls, kura organizācija pārstāv mazos kabeļtelevīzijas operatorus, ir teicis, ka daudzi mazie operatori varētu piemērot «lielās kolektīvās antenas» risinājumu, ja apstākļi tos spiedīs no klientiem prasīt papildu maksu par LNT un «TV3».

«Patlaban jau esam ielaiduši «Lattelecom» virszemes televīzijas bezmaksas pamatpakas ciparu signālu kabeļtelevīzijas tīklā un cilvēki ar jaunmodīgiem televizoriem šos «Lattelecom» bezmaksas kanālus var redzēt. Par šo iespēju lielu atsauksmju nav,» teica Lielmanis.

Jau ziņots, ka Saeima otrā lasījumā pieņēmusi grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas no 2013.gada 1.janvāra atcels obligātas retranslācijas pienākumu («must carry») un ļaus Latvijas komerctelevīzijas kanāliem prasīt samaksu no kabeļtelevīzijas operatoriem, vienlaikus turpinot bezmaksas apraidi virszemes ciparu tīklā vismaz līdz 2013.-2014.gadu mijai.

SIA «Kopideja» dibināta 1995.gadā un patlaban piedāvā kabeļtelevīziju, digitālo kabeļtelevīziju un internetu Tukumā un apkaimē, kā arī līnijas režīma («online» jeb tiešsaistes) spēļu klāstu, kas pieejams visiem interneta lietotājiem. Uzņēmums maksas televīzijas abonentu skaitu neatklāj, bet nozares pazinēji uzskata, ka to skaits ir daži tūkstoši pilsētā ar aptuveni 19 000 iedzīvotāju. Uzņēmums pieder vairākām privātpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu