U-16 basketbolisti apspēlē Krieviju un iekļūst EČ otrajā posmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas U-16 čempionātā Ventspilī šovakar B apakšgrupas izšķirošajā spēlē Ginta Fogeļa vadītie Latvijas jaunie basketbolisti ar 66:59 pārspēja Krievijas vienaudžus, nodrošinot dalību turnīra otrajā posmā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 punktiem bija Rauls Avenītis, 11 punktus guva Dāvis Čīma, bet desmit punktus sakrāja Ervīns Mežnieks. Krievijas izlases rindās ar 18 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Mihails Maleiko, bet 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Iļjas Karpenkova rēķinā.

Maču labāk iesāka kreivi, kuriem pirmās ceturtdaļas izskaņā bija deviņu punktu pārsvars (20:11), bet otrās ceturtdaļas sākumā Krievijas izlasei bija pat +11 (24:13). Tomēr turpinājumā latvieši spēja samazināt rezultāta starpību un lielajā pārtraukumā devās tikai ar -3 (27:30).

Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlase pārņēma vadību un ieguva pat 12 punktu pārsvaru (46:34), bet pēdējās ceturtdaļas sākumā latviešiem vienubrīd bija pat +14 (55:41). Pēdējās minūtes sākumā no salīdzinoši drošā pārsvara bija palikuši vien četri punkti (61:57), tomēr uzvaru latviešiem izdevās nosargāt.

Turnīra otrajā posmā Latvijas komanda spēlēs E apakšgrupā kopā ar Itālijas, Turcijas un Horvātijas vai Anglijas izlasēm. Pirmajā mačā latvieši pirmdien spēkosies ar Itālijas vienaudžiem, kas uzvarēja A apakšgrupā.

Atgādinām, ka ceturtdien Latvijas komanda ar 63:65 zaudēja Spānijai, bet piektdien ar 58:73 atzina Ukrainas izlases pārākumu.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Rauls Avenītis, Ervīns Mežnieks, Dāvis Zonne, Rūdolfs Strādnieks, Gustavs Treimanis, Dāvis Čīma, Rendijs Feikners, Rihards Lomažs, Ričards Melderis, Klāvs Čavars, Artūrs Grīnbergs un Rinalds Mālmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu