Vasarā lētais ceļojums var nesanākt tik lēts, kā cerēts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Vasarā lētais lidojums vai ceļojums var nesanākt tik lēts, kā sākotnēji cerēts, brīdina biznesa portāla «Nozare.lv» aptaujātie tūrisma operatori.

«Lidotleti.lv» portāla veidotāja «Latvia Travel D» valdes locekle Marija Stupiņa pastāstīja, ka, pērkot lētos lidojumus, ir papildus jāmaksā par bagāžu, kas pārsniedz desmit kilogramus (kg), bet lidsabiedrībai «airBaltic» - astoņus kg.

Tāpat ceļotāji tiek brīdināti - ja ir lidojums ar divām dažādām aviokompānijām, no viena reisa uz otru ceļotājs var nepaspēt un līdz ar to zaudēt biļeti uz šo reisu. Uzņēmums piedāvā arī dārgākus ceļojumus, kuros līdzīgos gadījumos ceļotājs biļeti nezaudē.

Šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu lētie ceļojumi kļuvuši dārgāki, jo ceļotāju ir vairāk un lidmašīnās brīvu vietu nav. Populārākie lēto lidojumu maršruti esot uz kūrortiem, kā arī uz atsevišķām pilsētām, piemēram, Frankfurti, Parīzi.

Tūrisma operatora «Tez Tour» projektu vadītāja Marina Ulanova paskaidroja, ka ceļojumu vasaras sezonā uz kūrortiem, kurus tūrisma operatori piedāvā kā čarterlidojumu galamērķi (ar izlidošanu no Rīgas un apmešanos konkrētā viesnīcā), lēto lidojumu un ceļojumu interneta vietnēs tūristi diez vai varēs iegādāties lētāk nekā pie tūrisma operatora.

«Pašlaik, vasaras sezonā, ne tikai avioreisi uz kūrortiem, bet arī viesnīcas ir pārpildītas, tāpēc nav pamata cenu pazeminājumam uz lidojumiem un viesnīcās,» situāciju raksturoja Ulanova.

Izvēloties ceļojumu, katram ceļotājam būtu jāsaprot, ko viņš no ceļojuma sagaida, un jāizrēķina reālās izmaksas.

«Individuāli veidojot ceļojumu kādā no lēto lidojumu interneta vietnēm, lidojums, iespējams, būs lētāks, taču jārēķinās arī ar izmaksām par transportu, viesnīcu, ēdināšanu, kā arī ar to, ka par bagāžu, kas pārsniedz lidsabiedrību noteikto svaru, būs jāpiemaksā,» informēja Ulanova.

Tāpat ir jāpiemaksā par tiesībām mainīt lidojuma laiku un ceļotāja uzvārdu, kas lētajiem lidojumiem ne vienmēr iespējams - pirms iegādāties lēto aviobiļeti, vērīgi jāizlasa pārdošanas noteikumi.

Rezultātā vasarā lētais ceļojums vairs nesanāks tik lēts, kā sākotnēji cerēts.

«Savukārt tūrisma operatori garantē, ka tūrists saņems to, par ko samaksājis - lidojumu, viesnīcu, ēdināšanu, transfēru. Un jāpiemaksā nebūs,» skaidroja Ulanova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu