Ušakovs: Vanšu tiltam turpmāk būs apsardze

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pēc pagājušās nakts notikuma uz Vanšu tilta, kad tā smailē atkal bija uzrāpies cilvēks, nolēmis norīkot apsardzi uz šī galvaspilsētas tilta.

«Negribējās, protams, atsevišķu dzērāju un psihiski slimo cilvēku dēļ tērēt tam naudu, bet tagad esam spiesti uzlikt tilta fizisku sardzi,» tviterī svētdienas priekšpusdienā raksta Ušakovs.

«Paldies glābējiem un policistiem par labu darbu uz Vanšu tilta,» raksta Rīgas mērs.

«Paralēli turpināsim meklēt arī citus risinājumus,» Ušakova teikto aģentūrai LETA atstāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova.

Rīgas mēra pārstāves teiktais liecina, ka par nakts notikumiem neviena amatpersona netiks sodīta, jo šāda dzēruša cilvēka rīcība nebija iepriekš prognozējama.

No šodienas nodrošināta Vanšu tilta fiziska apsardze, notikuma vietā pārliecinājās aģentūra LETA.

Pie Vanšu tilta vantīm, tehniskajā joslā brauktuves vidū, novietots uzņēmuma «Rīgas tilti» kravas furgons, kurā atrodas viens darbinieks. Kravas automašīna atrodas pie vantīm Rīgas centra pusē - tieši tās pārgalvji iecienījuši tilta smailes iekarošanas mēģinājumos.

Vantis Pārdaugavas pusē ir pārāk stāvas, lai cilvēki bez speciāla aprīkojuma un iemaņām spētu pa tām rāpties augšup.

Kā novēroja aģentūra LETA, ap tilta vantīm izvietots iežogojums un to apakšējā daļa nosmērēta ar slidenu pārklājumu - solidolu, tiesa, vizuāli grūti noteikt, vai šī viela joprojām pilda savas funkcijas.

1986.gadā dzimušais vīrietis, kurš uzkāpa Vanšu tilta virsotnē, iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, saistībā ar nakts notikumiem uz Vanšu tilta ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 1.daļas - par huligānismu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Patlaban policija jau ir nopratinājusi pārgalvīgo kāpēju un viņš nodots tuviniekiem, pastāstīja Sadovskis.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Vanšu tiltā bijs uzrāpies iedzēris vīrietis. Pēc gandrīz trīs stundu glābšanas darbiem viņu izdevies pierunāt kāpt lejā.

Glābšanas operācijas laikā vairākas stundas bija slēgts Vanšu tilts.

Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma plkst.2.55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - plkst.5.45.

Vanšu tilta iekarotājs bijis iedzēris 26 gadus vecs vīrietis, kurš šādi rīkojies pēc strīda ar draudzeni.

<em><strong>Lasi vairāk: Drāma uz Vanšu tilta: Naktī tilta smailē uzrāpies vīrietis.</strong></em>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu