Kā glābēji šoreiz rīkojās, lai novērstu nelaimi uz Vanšu tilta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārrunas ar aizvadītajā naktī Vanšu tilta vantīs uzkāpušo vīrieti veicis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieks, telefoniski konsultējoties ar speciālistu no krīžu centra «Skalbes».

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, mācoties no traģiskās pieredzes ar pašnāvnieku, kurš Vanšu tiltā uzkāpa jūnija sākumā, šoreiz glābēji, ierodoties notikuma vietā, jau uzreiz ķērās pie tilta pilona durvju atvēršanas, nepaļaujoties uz atslēgu.

Kā sacīja Vetere, kopš iepriekšējā gadījuma VUGD darbinieki bija speciāli izpētījuši durvju konstrukciju un noskaidrojuši, kurā vietā tām ir bultas, kas būtu jāsazāģē, lai durvis atvērtu. Darbs bija ļoti sarežģīts un arī diezgan laikietilpīgs, taču durvis uzlauzt izdevās.

Pēc tam četri VUGD darbinieki devās augšup pa tilta pilonā esošajām kāpnēm un viens no viņiem sāka sarunu ar pārgalvīgo vīrieti. Kāpējs sacīja, ka viņam kļūst auksti, tāpēc viens no VUGD darbiniekiem, izmantojot virvi, pasniedza pārgalvim sava kaujas tērpa jaku.

Par stratēģiju, kādu izmantot, vedot sarunu ar kāpēju, VUGD darbinieks attālināti konsultējās ar speciālistu no krīžu centra «Skalbes». Tikmēr tilta virsotnē uzkāpa arī policijas speciālās vienības «Omega» darbinieks un psiholoģe - sieviete.

Tomēr, ņemot vērā to, ka vīrietis tilta virsotnē bija uzkāpis tieši pēc strīda ar draudzeni, tika pieņemts lēmums profesionālajai psiholoģei ar viņu nerunāt - tāpēc, ka viņa ir sieviete.

Līdz ar to sarunu turpināja VUGD darbinieks, kuram pēc brīža izdevās pierunāt vīrieti padoties un kāpt lejā. VUGD darbinieki padeva kāpējam virvi, kur pieķerties, un nogādāja viņu drošībā.

Pēc tam pārgalvīgais kāpējs tika nodots mediķiem, pastāstīja Vetere.

Tiltā uzkāpušā cilvēka personība netiek atklāta. Viņš ir nogādāts slimnīcā, bet par notikušo sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu