Kopumā 12 cilvēki festivālā «Positivus» saindējušies ar pārtiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kopumā reģistrēti 12 cilvēki, kuri festivāla «Positivus» laikā saindējušies ar pārtiku, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko.

Nav izslēgts, ka saslimušo skaits ir bijis lielāks, jo vairāki festivāla apmeklētāji sestdien par slikto pašsajūtu sūdzējās sociālajos tīklos, bet pie mediķiem nebija vērsušies.

Ševčenko norādīja, ka pēdējie saindēšanās gadījumi konstatēti vakar pēcpusdienā. Nekvalitatīvo pārtiku ēdušie cilvēki pārsvarā nogādāti Vidzemes slimnīcā.

Ševčenko sacīja, ka šādas saindēšanās simptomi parasti parādās 3-4 stundu laikā pēc produktu apēšanas, līdz ar to nevajadzētu būt tā, ka kādam, kurš vakar lietojis nekvalitatīvu pārtiku, kļūtu slikti tikai šodien.

Kā ziņots, vairāku «Positivus» apmeklētāju saindēšanās ar pārtiku, iespējams, notikusi, mielojoties ar festivāla teritorijā nopērkamajiem «Turkebab» kebabiem. Precīzi saindēšanās iemesli gan vēl nav noskaidroti. Turpinās izmeklēšana.

Ševčenko aģentūrai LETA šodien sacīja, ka nekādu jaunumu par saindēšanās cēloņiem SPKC rīcībā pagaidām nav.

LETA jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vakar vakarā deva atļauju kebabu tirgotājam «Turkebab» atsākt darbību festivāla teritorijā, jo uzņēmumam sadarbībā ar festivāla organizatoriem bija izdevies novērst nepilnības, kuras iepriekš PVD konstatēja šajā ēstuvē.

Tomēr, īsti nezinot patiesos festivāla apmeklētāju saslimšanas iemeslus, «Turkebab» darbību «Positivus» teritorijā neatsāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu