Mediji: Burgasas spridzinātājam, iespējams, bijis līdzzinātājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Burgasas lidostas sprādzienā bojāgājušā terorista autopsijas rezultāti liecina, ka viņš izskatījies atšķirīgi no arābiska paskata aizdomās turamā, par kuru tika runājuši aculiecinieki, svētdien apliecināja tiesu medicīnas ekspertīzē iesaistītā ārste Gaļina Miļeva.

Savukārt Bulgārijas laikraksts «Pressa » un telekanāls bTV izvirzījuši hipotēzi, ka teroristam varēja būt bijis līdzzinātājs, kurš detonējis spridzekli ar mobilā telefona palīdzību.

Spridzinātājam pašnāvniekam bija «balta sejas āda, gaišas acis un ļoti biezi brūni mati. Sejas kauli sprādzienā tika satriekti», telekanālam BNT sacīja ārste Miļeva.

Iepriekš kāds autonomas īpašnieks un viņa sieva teicās atpazinuši aizdomās turamo, kurš gribējis nomāt automobili. Aizdomās turamajam bijis 500 eiro banknošu žūksnis, tomēr viņi automašīnu atteikušies iznomāt, jo viņa ASV šofera tiesības izskatījušās viltotas.

Liecinieki teikuši, ka vīrietis «runājis angliski ar nelielu akcentu» un izskatījies pēc arāba, sacīja Burgasas prokurore Kaļina Čapkanova.

Autonomas īpašnieka sieva Afrodita Petrova teikusi - viņa ir pārliecināta, ka vīrietis ir arābs, un viņam bijusi noskūta galva.

«Spridzinātājs nav tas pats cilvēks, kurš mēģināja nomāt automašīnu. Tas varētu būt bijis līdzzinātājs,» sacīja Burgasas tīmekļa vietnes «besove.bg» žurnāliste Katja Kasabova.

«Mirušajam vīrietim bija zilas acis, turpretī autonomā pamanītajam vīrietim bija brūnas,» sacīja žurnāliste, piebilstot, ka spridzinātāja augums bijis 1,82 metri.

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā Burgasas lidostā Izraēlas tūristu autobusā, uzspridzinoties teroristam pašnāvniekam, tika nogalināti pieci Izraēlas tūristi, kā arī autobusa šoferis bulgārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu