Foto: AP/Scanpix

Sieviete, kas pagājušo trešdien Vladimira Putina partijas «Vienotā Krievija» birojā Novosibirskā aplēja sevi ar benzīnu un aizdedzinājās, sestdien vakarā no smagajiem apdegumiem mirusi, pavēstīja vietējās amatpersonas.

Visas trīs dienas, ko 61 gadu vecā Valentīna Gerasimova pavadīja Novosibirskas apgabala klīniskajā slimnīcā, viņas stāvoklis tika vērtēts kā ārkārtīgi smags un nestabils. Sieviete atradās komas stāvoklī, viņas dzīvības funkcijas tika uzturētas ar medikamentu un mākslīgās elpināšanas aparatūras palīdzību.

Partijas sabiedriskās pieņemamās istabas jurists, kurš centās apdzēst degošo sievieti un pats apdedzināja seju un pirkstus, no gūtajām apdegumu traumām atgūstas.

Gerasimova pirmo reizi vērsās «Vienotās Krievijas» Novosibirskas birojā septembrī, un kopš tā laika viņai ar partijas amatpersonām bijušas aptuveni 30 konsultācijas.

Pagājušo trešdien Gerasimova kārtējo reizi ieradusies uz pieņemšanu, bet ar sarunas rezultātu nav bijusi apmierināta. Tad viņa izvilkusi no somas stikla burku, salvetes, šķiltavas un sevi aizdedzinājusi.

Biroja darbinieki tostarp mēģinājuši sievieti atrunāt, bet, kad viņa aizdedzinājusies, centušies apslāpēt liesmas ar savām žaketēm.

Gerasimovai bijis ilgstošs konflikts ar celtniecības uzņēmumu, zināja stāstīt sabiedriskās pieņemamās istabas priekšsēdētāja Novosibirskas pilsētas padomes spīkere Nadežda Boltenko.

Gerasimova atteikusies pieņemt dzīvokli Novosibirskas celtniecības uzņēmuma nule kā uzceltajā namā. Rezultātā līgums ar uzņēmumu tika lauzts, bet summa, ko Gerasimova saņēmusi atpakaļ, viņu nav apmierinājusi.

Viņa vairākkārt vērsusies tiesā, tomēr tiesa viņai lēmusi par sliktu.

Gerasimova «vienmēr bija ļoti emocionāla, daudz raudāja» un jau iepriekš draudēja izdarīt pašnāvību, apliecināja partijas biroja pārstāvis.

Pēc aizdedzināšanās slimnīcā nokļuva četri biroja darbinieki, arī tā jurists. Viens no viņiem tika hospitalizēts ar nopietniem apdegumiem.

Izmeklēšanas komiteja uzsākusi izmeklēšanu par iespējamu «novešanu līdz pašnāvībai», par ko draud sods līdz pieciem gadiem cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp