Alonso uzvar Hokenhaimā un nostiprinās pirmajā vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Vācijas Lielās balvas izcīņā šodien uzvaru svinēja «Ferrari» spāņu pilots Fernando Alonso.

Divkārtējais pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis izcīnīja savu trešo uzvaru šajā sezonā. Otro vietu Hokenhaimas trasē ieguva «Red Bull» vācu pilots Sebastjans Fetels, bet trešajā vietā ierindojās brits Džensons Batons («McLaren-Mercedes»).

Vēlāk Fetelam par nepareizu Batona apdzīšanu, kas tika veikta vācietim izbraucot ārpus trases, tika piespriests 20 sekunžu sods, līdz ar to viņš Vācijas «Grand Prix» sacensību noslēgumā atkrita uz piekto pozīciju. Līdz ar to Batons tika klasificēts otrajā vietā, bet uz trešo vietu pakāpās soms Kimi Raikonens no «Lotus» komandas.

Ceturto vietu ieņēma «Sauber» japāņu braucējs Kamui Kobajaši, sestajā vietā ierindojās otrs «Sauber» komandas pilots meksikānis Serhio Peress, septītais finišēja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no «Mercedes GP» komandas, astotajā vietā ierindojās Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, devītais palika Niko Hilkenbergs («Force India»), bet desmito vietu izcīnīja Šūmahera tautietis un komandas biedrs Niko Rosbergs.

Tikmēr Lūiss Hemiltons («McLaren-Mercedes»), kuram šī bija 100. sacīkste karjerā, bija spiests izstāties 59. aplī, kad ieņēma 16. pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 154 punktiem nostiprinājās Alonso, 120 punkti ir Vēbera kontā, 110 punkti ir Fetelam, 98 punkti ir Raikonenam, bet 92 punkti ir Hemiltona rēķinā.

Nākamais pasaules čempionāta posms - Ungārijas «Grand Prix» izcīņa - risināsies nākamās nedēļas nogalē Hungaroringas trasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu