Sērga turpinās: Vanšu tilta smailē atkal uzkāpj vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdienas agrā rītā ap plkst.5.50 Vanšu tilta smaili atkal iekarojis kāds vīrietis, portālam «Apollo» apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants.

Jaunākā informācija liecina, ka VUGD darbiniekiem izdevās pārgalvi veiksmīgi nocelt no tilta smailes.

VUGD pārstāve Inga Vetere LNT raidījumā «900 sekundes» pastāstīja, ka šī rīta gadījumā vīrietis nemaz nebija jāpierunā kāpt lejā, un viņš pats palūdzis, lai viņu noceļ.

Kā informēja operatīvais dežurants, notikuma vietā bija psihologs, taču viņa palīdzība vīrieša nocelšanā nebija nepieciešama.

Glābējiem vajadzēja sagriezt durvis, lai tiktu uz Vanšu tilta smaili, jo pēc svētdienas kāpšanas mēģinājuma tās tika aizmetinātas, vēstī aģentūra BNS.

Aizturētais jaunietis nogādās policijas iecirknī, un policijā uzsākts kriminālprocess, «900 sekundēs» sacīja Valsts policijas pārstāvis.

Kā izrādījies, jaunietis draudzenei gribējis pierādīt, ka no Vanšu tilta smailes var ielēkt Daugavā, taču, uzkāpjot augšā, pārvērtējis nodomus.

Jaunietim ir 24 gadi un viņš ir psihiatriskajā uzskaitē, informē domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

To, vai jaunietis bija dzēris, policijā neatklāj, norādot, ka jāsagaida ekspertīžu rezultāti.

Šobrīd satiksme pār tiltu ir atjaunota.

Jau ziņots, ka arī sestdienas naktī Vanšu tiltu izdevās iekarot kādam vīrietim, kurš pēc pārrunām ar psihologu piekritis kāpt lejā.

Pēc šī gadījuma pilsētas mērs Nils Ušakovs (SC) nolēma norīkot apsardzi un aģentūra LETA pārliecinājās, ka svētdien uz tilta patiešām bija nodrošināta fiziska apsardze.

LETA ziņoja, ka pie Vanšu tilta vantīm, tehniskajā joslā brauktuves vidū, novietots uzņēmuma «Rīgas tilti» kravas furgons, kurā atrodas viens darbinieks. Kravas automašīna atrodas pie vantīm Rīgas centra pusē - tieši tās pārgalvji iecienījuši tilta smailes iekarošanas mēģinājumos.

Vantis Pārdaugavas pusē ir pārāk stāvas, lai cilvēki bez speciāla aprīkojuma un iemaņām spētu pa tām rāpties augšup.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu