Neikšāns/Dzirkals uz goda pjedestāla «auto24 Rally Estonia 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas Mobilā Telefona» rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals sestdien izcīnīja trešo vietu N4 klases ieskaitē vienā no lielākajiem autosporta pasākumiem Baltijā – «auto24 Rally Estonia 2012», esot ātrākā no Latvijas ekipāžām šajās sacensībās.

Pēc pirmās rallija dienas Andis un Pēteris bija trešie N4 klases vērtējumā, taču divos no otrās dienas septiņiem ātrumposmiem ekipāža atradās ceturtajā vietā N4 klasē, bet sacensību noslēgums viņiem izdevās teicams, un trešā vieta tika atkarota. Turklāt, divos pēdējos «auto24 Rally Estonia» ātrumposmos Andis bija absolūti ātrākais N4 klases braucējs, kas arī ļāva sacensības noslēgt uz goda pjedestāla. Uzvarēja N4 klases vērtējumā mājinieks, igaunis Kaspars Koitla, bet otro vietu saglabāja krievs Aleksejs Lukjaņuks. Absolūtajā vērtējumā Koitlam sestā, bet Andim - astotā vietā.

«Pēdējie trīs ātrumposmi bija vienīgie, kas atkārtojās; pirmajā braukšanas reizē mums nebija tik liela pārliecība par sevi, jo ceļi tomēr ir ļoti sarežģīti – ne velti te WRC piloti atbrauca trenēties pirms Somijas rallija, bet otrajā reizē braucām drošāk, un te arī rezultāts,» par veiksmīgo sacensību nobeigumu stāsta Andis. «Problēmas ar turbīnas spiedienu mūs gan vajāja visu sacīksti, tas arī liedza cīnīties par uzvaru.»

Latvijas čempionāta vērtējumā Andim un Pēterim neveicās tik labi kā rallija kopējā ieskaitē – pēc deviņiem ātrumposmiem viņi bija ceturtie N4 klasē aiz Koitlas, Lukjaņuka un Jāņa Vorobjova. Atgādinām, ka Latvijas čempionāta vērtējumā tika skaitīti pirmo deviņu ātrumposmu rezultāti, un tikai tās ekipāžas, kas vēlējās cīnīties par punktiem Igaunijas, Baltijas vai NEZ čempionātā, kā arī absolūtajā rallija vērtējumā, startēja atlikušajos trijos ātrumposmos.

«Devītajā ātrumposmā pieļāvām kļūdu – braucot lielā ātrumā, lejup no kalna, sagriezāmies, un nevarējām ieslēgt atpakaļgaitu,» stāsta Pēteris. «Braukšanas ātrums bija ap 140 km/h, labi, ka palikām uz ceļa, jo citādi viss varēja slikti beigties. Tur arī pazaudējām trešo vietu Latvijas čempionātā. Kopumā ņemot, šis nebija mūsu labākais rallijs dēļ tehniskām ķibelēm un šā bīstamā momenta, bet sacensību noslēgums mums tomēr izdevās.»

«auto24 Rally Estonia 2012» uzvarēja norvēģis Madss Ostbergs, kurš šajās sacensībās bija ātrākais deviņos no 12 ātrumposmiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu