«OKartes autosporta akadēmija» izcīna uzvara komandu vērtējumā «Auto 24 Rally Estonia»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komanda no Baltijas lielākā autorallija «Auto 24 Rally Estonia» mājup atgriežas ar izcīnītu kausu par uzvaru komandu vērtējumā. Kausus nopelnījuši arī Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs un Mārcis Ķenavs / Armands Ķenavs par izcīnītajām otro un trešo vietu Latvijas čempionātā R2 klasē.

Izteikti komandas līderi Igaunijas rallijā bija Ralfa Sirmača / Māra Kulša ekipāža, kura pēc pirmās dienas no R2 klases līderiem Markusa Ābrama / Jarmo Vēsas atpalika par piecām sekundēm. Otrās dienas pirmajos ātrumposmos igauņi palielināja savu pārsvaru un finišā konkurentus jau šķīra 28,4 sekundes. Pēc trim uzvarām pēc kārtas Latvijas čempionāta posmos šoreiz Sirmacim otrā vieta.

«Labs rallijs, interesanti ceļi, kuriem tomēr piemērotāka izrādījās Markusa Ābrama automašīna,» tā sacensību iznākumu komentēja Ralfs Sirmacis. Latvijas čempionāta kopvērtējumā Sirmacis nostiprinājis līdera pozīcijas, un šobrīd viņu no tuvākā sekotāja šķir jau 27 punkti. Lai arī oficiāli Ralfu par čempionu kronēt vēl nevaram, faktiski pēdējie divi posmi «Kurzeme» un «Latvija» jau būs tikai formalitāte, lai oficiāli apstiprinātu Sirmača pirmo Latvijas čempiona titulu autorallijā.

Pārējās «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāžas - Mārcis Ķenavs / Armands Ķenavs un Kārlis Nebars / Gundars Berķis - otro dienu aizvadīja bez piedzīvojumiem un finišēja attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā Latvijas čempionāta R2 ieskaitē. Finišā abas ekipāžas šķīra 3,4 sekundes par labu Ķenavam.

«Lieliski noorganizēts rallijs ar lielisku dalībnieku sastāvu pa lieliskiem ceļiem,» sacīksti komentēja «OKartes Autosporta Akadēmijas» vadītājs Dainars Dambergs. «Esam ļoti apmierināti ar Ralfa Sirmača sniegumu, kurš nu jau vairākas sacīkstes pēc kārtas ir sevi pierādījis ne tikai kā ātrs, bet arī taktiski gudrs autosportists. Ja runājam par Mārča Ķenava un Kārļa Nebara rezultātiem - tie bija viņu pašreizējo spēju robežās. Viņiem jātrenējas un jāuzlabo savs sniegums, jo gandrīz divarpus minūšu atpalikšana no Ralfa Sirmača tomēr ir pārāk liels deficīts. Taču gribu teikt arī ko labu par Kārli un Mārci. Pēc vakardienas viņi saprata, ka uzvarēt nav iespējams un nostrādāja komandas interesēs, izcīnot papildus punktus komandu vērtējumā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu