Žolnerovičs Londonas OS nesola jaunu Latvijas rekordu maratonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone

Latvijas skrējējs Valērijs Žolnerovičs nesola, ka Londonas olimpiskajās spēlēs sasniegs jaunu Latvijas rekordu maratonā, tomēr cer, ka viņam tas būs pa spēkam, sportists pastāstīja sarunā ar «Radio 101».

Olimpisko spēļu B normatīvu Žolnerovičs izpildīja pagājušā gada beigās, kad Frankfurtes maratonā distanci veica divās stundās 16 minūtēs un 29 sekundēs. Viņam tikai 33 sekundes pietrūka līdz Aleksandram Prokopčukam piederošajam Latvijas rekordam.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Žolnerovičs startēja 3000 metru šķēršļu skrējienā, tomēr vēlāk izlēma pārkvalificēties un pievērsties gludajai distancei.

«Sajūtas pirms Olimpiādes man vēl nav nekādas, jo es pats uz Londonu lidošu tikai 10. augustā. Pašlaik no tā norobežojos,» pastāstīja Žolnerovičs, arī paskaidrojot savu izvēli mainīt pārstāvēto distanci. «Pēc Pekinas vēlējos saglabāt iespēju attīstīties, tāpat nomainīju treneri un sāku strādāt kopā ar Prokopčuku, kurš vislabāk tomēr ir zināms kā maratona speciālists. Viņš nebija pārsteigts, ka ātri laboju viņam pašam piederošo Latvijas rekordu pusmaratonā. Manā izaugsmē viņš ir devis ļoti daudz, kas ir redzams arī manos rezultātos.»

«Startējot savā pirmajā maratonā, par Olimpiādi vēl nedomāju, bet jau otrajā cerēju uz olimpisko normatīvu,» piebilda skrējējs, kurš karjeras laikā maratonu veicis vien divas reizes, bet šogad ne reizi nav pievarējis šādu distanci. «Lai arī karjerā esmu noskrējis tikai divus maratonus, Londonā tas neko būtiski neietekmēs. Šogad cerēju tādu noskriet Rīgā, tomēr veselības apstākļu dēļ izlēmu, ka nevēlos riskēt ar savu vietu olimpiskajās spēlēs.»

Žolnerovičs vēl nav sācis pētīt, kāda trase un laikapstākļi viņu gaida Londonā, taču aptuvenu priekšstatu par gaidāmo skrējienu viņš ir guvis.

«Vēl neesmu izpētījis Londonas maratona distanci, tomēr esmu dzirdējis, ka tajā būs daudz līkumu. Trasē ar mazāku līkumu skaitu, kā arī mazākiem kāpumiem un kritumiem ir vieglāk skriet, tomēr man īsti netraucē ne tas, ne iespējamais karstums,» izteicās Žolnerovičs. «Ceru, ka Latvijas rekords tiks labots.»

Žolnerovičs sacensības aizvadīs Olimpiādes pēdējā dienā - 12. augustā.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu