Pāvilostā šodien pilnībā nodedzis restorāns un viesu nams «Āķagals»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis

Šodien ap plkst.11 izcēlies ugunsgrēks Pāvilostas restorānā un viesu namā «Āķagals», kas veicinājis blakus esošo koka māju aizdegšanos, «Rietumu Radio» informēja notikuma aculiecinieks Valdis Stūre.

Kā pastāstīja Stūre, dažas minūtes pēc plkst.11 viņš pamanījis, ka no viena ēkas stūra paceļas dūmi, bet mirkli vēlāk jau plosījusies atklāta liesma. Koka ēka nodegusi ļoti īsā laikā, un, kā uzskata Stūre, liesmu straujo izplatīšanos veicinājis arī vējš.

Pirmā vietējo ugunsdzēsēju brigāde notikuma vietā ieradusies pēc aptuveni 20 minūtēm, bet kopumā notikuma vietā strādājušas četras ugunsdzēsēju brigādes.

«Ugunsdzēsēji palīdzēja novērst vēl lielāku nelaimi, jo netālu no «Āķagala» atrodas koka dzīvojamās ēkas, uz kurām liesmas draudēja pārmesties,» pastāstīja pāvilostnieks, piebilstot, ka aizdegušies bija arī vairāki šķūnīši.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.10.56, bet ugunsgrēku lokalizēt izdevās plkst.12.32. Patlaban ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Jau ierodoties izsaukumā norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka divstāvu ēka deg pilnā platībā. Liesmas dzēsuši ugunsdzēsēji no Aizputes, Alsungas un Liepājas, bet ūdens ņemts no Sakas upes.

Uguns pilnībā nopostījusi ēkas otro stāvu un jumtu kopumā 200 kvadrātmetru platībā, pastāstīja Vetere.

Ēka uzbūvēta 2005.gadā un atrodas pārsimts metrus no jūras, blakus Pāvilostas novadpētniecības muzejam. Ēkā atradās restorāns, pirts, konferenču zāle un vairāki viesnīcas numuriņi.

Viesu namā saimniekoja SIA «Āķagals», kas pieder Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Ulda Kristapsona dzīvesbiedrei, Alsungas Mūzikas skolas direktorei Janetai Kristapsonei. Firma pērn strādāja ar 49 502 latu apgrozījumu un cieta 19 160 latu zaudējumus, gadu iepriekš apgrozījums bija 54 180 lati un gūta 464 latu peļņa. 2011.gadā uzņēmums nodarbināja 14 cilvēkus.

Viesu nama īpašniece aģentūrai LETA pavēstīja, ka zaudējumu kopējie apmēri patlaban vēl nav apjausti, un tie tiks apkopoti vēlāk. Viņa arī nepauda nekādas aizdomas, vai ugunsgrēks bijis ļaunprātīgas rīcības vai tehniska negadījuma rezultāts.

«Saistībā ar aizdomām man pagaidām nav ko teikt, un es ceru, ka cēloni noskaidros izmeklēšanā. Patlaban es vispār nevēlos komentēt šo nelaimi,» sacīja Kristapsone.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu