Latvieši ASV iestājas par pilnu Latvijas delegācijas gājiena atspoguļošanu OS

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Garezera vasaras vidusskolas skolēni un darbinieki Mičiganas štatā ASV, izpelnoties arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) atbalstu, vērsušies ASV televīzijas kanālā «National Broadcasting Company» (NBC) ar pieprasījumu pārraidīt pilnu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas pārraidi nacionālo komandu parādes laikā, tā «Apollo» informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

«Daudzi Amerikas baltieši atceras, kā 1992. gadā, tikai vienu gadu pēc neatkarības atjaunošanas, saviļņoti skatījušies Barselonas Olimpisko spēļu atklāšanu. Taču nacionālo komandu parādi bieži pārtrauca reklāmas, un Latvijas un Lietuvas komandu iesoļošana olimpiskajā stadionā netika parādīta. Diemžēl arī nākamajos gados pārējo Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju tiešraides izraisīja līdzīgu sarūgtinājumu,» minēts publiskotajā paziņojumā.

Garezera vasaras vidusskolas skolēni un darbinieki aicina Olimpisko spēļu līdzjutējus atbalstīt Garezera vasaras vidusskolas iniciatīvu sociālajos medijos, lai nodrošinātu Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas pārraidē dažādību, vienādu attieksmi un pilnīgu nacionālo komandu parādes atspoguļošanu.

Atklātā vēstule ar 168 personu parakstiem nosūtīta NBC vadībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu