«NEWSEC Latvia» uzsāk divu nozīmīgu īpašumu pārdošanu Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.google.com

Pilna servisa nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums «NEWSEC Latvia» sācis darbu pie divu nozīmīgu investīciju objektu pārdošanas Rīgā. Viens no tiem ir mūsdienīga, nesen celta B klases biroju ēka Purvciemā, G.Astras ielā 1C, otrs objekts ir vēsturiska dzīvojamā ēka pašā Rīgas centrā, Brīvības ielā 88.

Biroju ēkai ir viegli pielāgojams plānojums, kas ļaus telpas adaptēt dažāda izmēra un profila nomniekiem. Ēkai ir plaša autostāvvieta, ēkas fasāde ir vērsta pret vienu no galvenajām Purvciema ielām un tai ir lieliska redzamība.

Olga Kozina, «NEWSEC Latvia» izpilddirektore atzīst, ka, salīdzinot ar citām Eiropas galvaspilsētām, Rīgā modernu biroja telpu piedāvājums ir salīdzinoši neliels un sagaidāms, ka vispārējās ekonomikas atlabšanas rezultātā, vidējā un ilgākā termiņā nomas maksas jauno biroju segmentā tikai pieaugs. «Šī biroju ēka varētu būt lielisks risinājums liela IT, ražošanas vai transporta uzņēmuma centrālā biroja izvietošanai. Tāpat pie aktīva iznomāšanas procesa tā varētu nodrošināt lielisku iespēju pelnīt uz biroju nomas tirgus aktivizēšanās rēķina.»

7 stāvu biroju ēka ar kopējo iznomājamo biroju platību 6 840 kvm atrodas 10-15 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra, aptuveni 30-35 minūšu brauciena attālumā no Rīgas lidostas. No tās ir ērta piekļuve apvedceļiem, kas ved uz Viļņu un Tallinu.

Otrs investīciju objekts ir rekonstrukcijai paredzētā vēsturiskā sešstāvu dzīvojamā ēka Rīgas centrā, Brīvības ielā 88 ar kopējo platību 13 759 kvm. Ņemot vērā pieaugušo darījumu skaitu ar dzīvokļiem pilsētas centrā, kā arī ierobežoto jauno dzīvokļu projektu piedāvājumu Rīgas centrā, šīs ēkas iegāde ļaus potenciālam attīstītājam pelnīt uz pieaugošās nerezidentu intereses par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā rēķina..

«Tā ir lieliska iespēja iegādāties īpašumu pie vēsturiski viszemākajām tirgus cenām un gūt labumu no vērtības pieauguma nākotnē, kā arī radīt pievienoto vērtību, pašā pilsētas centrā izveidojot ievērības cienīgu un dzīvīgu daudzfunkcionālu objektu,» saka Olga Kozina.

Latvijas nekustamā īpašuma tirgus tendences liecina, ka aktivitāte dzīvojamajā segmentā pilsētas centrā pieaug - salīdzinot ar pagājušo gadu, 2012.gada pirmajā pusgadā darījumu skaits palielinājies par gandrīz 30%. Arī dzīvokļu cenas uzrāda ievērojamu augšupejošu līkni – gan attiecībā uz jaunceltnēm, gan kvalitatīvi rekonstruētajiem projektiem pilsētas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu