Burgasas terorakts, iespējams, bija priekšvēstnesis Londonā gaidāmiem uzbrukumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas pilsētā Burgasā 18.jūlijā notikušais terorakts, kurā tika nogalināti seši cilvēki, iespējams, bijis tikai priekšvēstnesis uzbrukumiem, kas pret Izraēlas sportistiem tiek gatavoti Londonas Olimpiādes laikā, atsaucoties uz Izraēlas izlūkdienesta amatpersonām, vēsta britu laikraksts «The Daily Mail».

Izlūkdienesta pārstāvji arī teikuši - pastāv liela varbūtība, ka pret viņu tautiešiem Eiropā var tikt sarīkoti jauni terorakti.

Izraēlas specdienestos īpašu satraukumu raisa tas, ka terorists, kurš it kā Burgasā esot palīdzējis spridzinātājam pašnāvniekam, uzreiz pēc eksplozijas aizbēdzis.

Šim vīrietim, kuram ir dokumenti uz ASV pilsoņa Deivida Džefersona vārda, esot vēl viens spridzeklis - līdzīgs tam, kas 18.jūlijā Burgasas lidostā uzsprāga Izraēlas tūristu autobusā.

1972.gada Minhenes Olimpiādē radikālās palestīniešu organizācijas «Melnais septembris» kaujinieki nogalināja 11 Izraēlas delegācijas locekļus. Bažījoties par tamlīdzīgas traģēdijas atkārtošanos, Izraēla jau nosūtījusi uz Londonu iekšējās drošības dienesta «Šinbet» aģentus, vēsta britu laikraksts «The Sunday Times».

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā Burgasas lidostā Izraēlas tūristu autobusā, uzspridzinoties teroristam pašnāvniekam, tika nogalināti pieci Izraēlas tūristi, kā arī autobusa šoferis bulgārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu