«Baltijas pērle» piedāvās Andreja Končalovska filmu retrospektīvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoruden Rīgā norisināsies jau 20.Starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle», kura laikā būs iespēja vērot kinorežisora Andreja Končalovska filmu retrospektīvu. 

Festivāls Rīgā notiks no 14.septembra līdz 24.septembrim, programmā iekļaujot gan aktuālākās un nozīmīgākās 2011.gadā un šogad tapušās filmas, kas guvušas ievērību Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, gan retrospektīvu parādi, gan atjaunotos šedevrus, kā arī programmā iekļaujot pasaules kino klasiku.

Šogad viena no retrospektīvām būs veltīta izcilā Krievijas kinorežisora Andreja Končalovska jubilejai. Viena festivāla laikā nav iespējams sniegt visaptverošu ieskatu visā režisora radošajā darbā. Viņš kļuvis slavens ne vien ar savām kinofilmām, bet arī ar dramatiskā teātra un operas iestudējumiem.

«Baltijas pērles» uzdevums ir piesaistīt skatītāju uzmanību un radīt impulsu rūpīgākai izpētei, kā arī pārdomām par Končalovska filmām, kas laika gaitā ieguvušas papildu jēgu un burvību, saglabājot nu jau teju zaudēto baudas sajūtu no kino kā mākslas darba.

Kopumā festivālā tiks parādītas septiņas kinorežisora Končalovska filmas, kā arī darba «Kaislības Andreja rokrakstā. Andrejs Rubļovs» pilnā versija. Šai Andreja Tarkovska filmai Končalovskis ir scenārija autors, kā arī tēmas izstrādātājs. Skatītāji varēs noskatīties tādas filmas kā «Muižnieku ligzdas», «Marijas mīļākie», «Bēgošais vilciens», «Muļķu nams», «Romance par mīlētājiem», «Sibiriāde» un «Duets solistam».

Savukārt par 20.Starptautiskā kinofestivāla «Baltijas pērle» lielo noslēguma notikumu kļūs Končalovska iestudējuma «Trīs māsas» pasaules pirmizrāde, kas gaidāma 25.septembrī Dailes teātrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu