ĀM: Autokatastrofā Zviedrijā bojāgājušie ir Lietuvas, nevis Latvijas pilsoņi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Autokatastrofā Zviedrijā pagājušajā nedēļā trīs bojāgājušie ir Lietuvas, nevis Latvijas pilsoņi, aģentūrai BNS norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis.

Īrijas sabiedriskā raidkompānija RTE, atsaucoties uz Zviedrijas policiju, iepriekš neprecīzi ziņoja, ka avārijā gājuši bojā trīs Latvijas pilsoņi, kuri braukuši ar Īrijā reģistrētu auto.

Sīlis informēja, ka Latvijas vēstniecība Zviedrijā pēc Īrijas un Zviedrijas medijos izskanējušās informācijas nosūtījusi pieprasījumu vietējai policijai, lūdzot apstiprināt, vai bojāgājušie ir Latvijas pilsoņi. Zviedrijas policija pirmdien sniegusi atbildi, ka bojāgājušie tomēr ir Lietuvas, nevis Latvijas valstspiederīgie.

RTE iepriekš vēstīja, ka Īrijā reģistrētā automašīna, kurā braukuši Latvijas pilsoņi, ceturtdien uz šosejas E10 Zviedrijas ziemeļos sadūrusies ar kravas auto no Krievijas. Zviedrijas policija informējusi raidsabiedrību RTE, ka visi trīs bojāgājušie, kas atradušies Īrijā reģistrētajā automašīnā, bijuši Latvijas pilsoņi un tajā atradies vēl kāds cilvēks, par kura pilsonību netiek ziņots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu